Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Komoly fejtörést okoz Király és Juhász hiánya Fotó: Facebook (MLSZ - Magyar Labdarúgó Szövetség)

Komoly fejtörést okoz Király és Juhász hiánya

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck úgy fogalmazott, hogy nagyon fontos az, hogy a hazai klubok egységes fizikai felkészítést nyújtsanak a játékosoknak. A német szakvezető mindemellett elárulta: pontosan tisztában kell lenniük a futballistáik fizikai állapotával kapcsolatban, hiszen így állapíthatják meg azt is, hogy az adott játékos hova tud majd fejlődni.

"A Vasas, a Ferencváros és a Haladás már a szövetség által javasolt rendszer szerint teszteli az idény előtt a játékosokat" - mondta a német szakvezető azon a szerdai fizikai felmérésen, amelyen a külföldről hazaérkezett, valamint a múlt heti felmérést kihagyó futballisták vettek részt.

A játékosok a sajtónyilvános felmérésen háromszor 400 métert futottak különböző tempóban, majd vért vettek tőlük.

Storck szerint nagyon fontosak a tesztek, mert tudniuk kell, milyen szinten vannak a játékosok és onnan hova tudnak fejlődni. Kitért Szalai Ádámra is, aki neurológiai vizsgálatokon vett részt, ezek eredménye után dől el, játszhat-e a feröeriek ellen.

"Jó felkészülésen vagyok túl, három hétig voltunk Portugáliában. Remélem, hogy jó szezonom lesz" - mondta Németh Krisztián, az al-Garafa támadója, aki hozzátette, van egy hetük felkészülni a feröeri mérkőzésre, amelyet mindenki pozitívan vár. "Sokunk hosszú ideje nem játszott műfüvön, ez megnehezíti a dolgunkat, de a héten ilyen talajon edzünk, így mire odaérünk, ez nem fog problémát jelenteni".

Németh kitért arra is, hogy a visszavonult Király Gábor és Juhász Roland, illetve a sérült Gera Zoltán pótlása komoly feladatot jelent. Szerinte az a cél, hogy betöltsék a posztjukat, és ugyanolyan szellemben tudjanak játszani, mint amikor ők a csapat tagjai voltak.

Kiemelte, az Európa-bajnok portugálok a selejtezőcsoport esélyesei, a magyar válogatott pedig a svájciakkal lehet harcban a második helyért, de úgy gondolja, egyik ellenfél sem nézheti le a magyarokat.

Magyarország a 2018-as, oroszországi vb egyetlen olyan európai selejtezőcsoportjában szerepel, amelyben három Eb-nyolcaddöntős gárda van. Az Európa-bajnok Portugália mellett Svájc, a Feröer-szigetek, Lettország és Andorra lesz a magyarok ellenfele. A kilenc csoportból az elsők jutnak ki, míg a nyolc legjobb második pótselejtezőt játszik majd a részvételért.

Utoljára frissítve: szerda, 31 augusztus 2016 18:35