Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
"Mindenkire büszkék vagyunk" Fotó: Facebook (MLSZ - Magyar Labdarúgó Szövetség)

"Mindenkire büszkék vagyunk" Kiemelt

Az ötödik helyért rendezett összecsapáson 1-0-ra kikapott a franciáktól, így lemaradt a világbajnokságról az U17-es magyar labdarúgó-válogatott, azonban a szövetségi edző, Szélesi Zoltán szerint elismerésre méltó teljesítményt nyújtott a csapat a horvátországi Európa-bajnokságon.

"Küszködtem a könnyeimmel, mert amit ezek a fiúk kiadtak magukból az egész torna folyamán, az bizony elismerésre méltó. Ilyen tornák, ilyen mérkőzések kellenek ahhoz, hogy ezeket a srácokat ugyanígy tudjuk tovább fejleszteni, képezni és egyre jobb játékosokat nevelni belőlük" - nyilatkozta a találkozót követően a szakember. "Azt hiszem, az egész stáb nevében mondhatom, mindenkire büszkék vagyunk."

A tréner megjegyezte, a franciák ellen is irányították a mérkőzést, a rivális leginkább annak az egy-két eladott labdának köszönhette helyzeteit, amelyek már inkább a sorozatterhelés miatt bekövetkezett fáradtságnak, illetve a nagy melegnek voltak betudhatók.

Szélesi Zoltán beszélt az eltiltottakról is, mint elmondta, azért "morcos" picit, mert az érintett futballisták olyan sárga lapokkal tiltatták el magukat, melyek nem a csapatérdeket szolgálták.

A tréner hangsúlyozta, fizikai mutatókban minden ellenféllel felvették a versenyt - mérték is ezeket az adatokat -, ami azonban talán a különbséget jelentette, hogy a Magyarországon futballozó játékosok nem játszanak folyamatosan hasonló intenzitású mérkőzéseket. Hozzátette, ebből a csapatból jó néhány játékosban megvan a potenciál, hogy egyszer majd a felnőtt válogatott erőssége legyen, addig azonban hosszú az út, számos tényező - sérülések, klubváltás, mentalitás - közbeszólhat.

A csapatkapitány Szoboszlai Dominik eltiltása miatt csak a lelátóról figyelhette a mérkőzést:

"Lehet örülni ennek az eredménynek, de csalódottak vagyunk, hiszen ha már itt voltunk, akkor szerettük volna a legjobb eredményt elérni. Jól játszottunk, egyszerűen nem volt szerencsénk. A mérkőzést követően Bernd Storck szövetségi kapitány azt mondta nekünk, ne legyünk sokáig csalódottak, büszkék lehetünk magunkra, kiálltunk Magyarországért."

Az U17-es magyar válogatott a franciák 3-2 legyőzésével kezdte a tornát, majd a skótok elleni 1-1-es döntetlen és a feröeriek felett aratott 4-0-ás siker következett a csoportban. A negyeddöntőben a törököktől, a helyosztón pedig a franciáktól kapott ki 1-0-ra a válogatott.