Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Négyszázezer forintos pénzbírságot szabtak ki a Ferencvárosra Fotó: Facebook (Ferencvárosi Torna Club)

Négyszázezer forintos pénzbírságot szabtak ki a Ferencvárosra

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságának csütörtöki ülésén az élvonalban címvédő Ferencvárost 400 ezer forintra megbüntette.

Az MLSZ honlapján közzétett indoklás szerint az FTC szurkolói szombaton a mezőkövesdi bajnoki mérkőzésen "megbotránkoztató magatartást tanúsítottak, amikor minősíthetetlen, durva hangnemben szidták az egyik alapvonali játékvezetőt".

Mint az indoklásból kiderül, "a Ferencváros megbüntetésével a szövetség ismét egyértelművé kívánja tenni, hogy a stadionokban elfogadhatatlanok a mérkőzés során tapasztalt szexista, ordenáré nézőtéri megnyilvánulások. Az MLSZ, ahogy korábban, úgy most és a jövőben sem tűri el, hogy egy sportesemény bármely szereplőjét emberi mivoltában sértsenek meg".

Az Újpest FC 150 ezer forint pénzbüntetésben részesült, mert szurkolói szidalmaztak más sportszervezeteket és pirotechnikai eszközöket használtak.

A fegyelmi bizottság kedden a Budapest Honvéd-Vasas FC mérkőzéssel kapcsolatban a kispesti klubra kiszabott 400 ezer forintos pénzbüntetést változatlanul fenntartotta, míg a Diósgyőr csapatkapitánya, Elek Ákos egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott. A válogatott középpályás a Paks elleni mérkőzésen - amikor a labda nem volt játékban - a nyakánál megragadta és meglökte az ellenfél labdarúgóját, Szakály Dénest.

 

Forrás: MTI