Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Vadonatúj formában indul május 18-án a Red Bull Street Style 2020 Fotó: Red Bull Content Pool

Vadonatúj formában indul május 18-án a Red Bull Street Style 2020 Kiemelt

A világ legnívósabb freestyle focibajnoksága 2020-ban sem áll meg, és izgalmasabb lesz, mint valaha. Több mint egy évtizednyi, tömegek előtt, öt kontinensen megrendezett világdöntő után a Red Bull Street Style teljes egészében az online térbe költözteti a világbajnokságot, amelyre egy videó beküldésével bárki jelentkezhet. A kihívások sorozata addig szűkíti majd az esélyesek köreit, amíg csak a legjobb nemzetközi férfi és női versenyzők – legyenek akár címvédők, akár szenvedélyes kezdők – maradnak bent a globálisan élőben közvetített döntőben. A jelentkezés közép-európai idő szerint 2020. május 18-án éjfélkor indul.

A freestyle foci elképesztő trükkök és manőverek lenyűgöző művészete, és a Red Bull Street Style a sportág legkiemelkedőbb eseménye. A világban kialakult jelenlegi helyzet pedig egy újabb hullámot adott a freestyle népszerűségének, hiszen bárhol és bármikor teljesen egyedül gyakorolható, mindössze egy labdára van szükség hozzá.

A legjobbkor érkezett a Red Bull Street Style online szezonja, amely teljesen egyedülálló formátum: soha nem volt még ilyen horderejű freestyle verseny az online térben, amely egyúttal mindenki számára nyitva áll” – mondta Steve Elias, a World Freestyle Football Association (WFFA) elnöke. „Az összes top sztárt láthatjuk majd, emellett olyan új tehetségeket fedezhetünk fel, akiknek még sosem volt alkalmuk részt venni a versenyen. Rendkívül izgalmas lesz.”

A 2020-as Red Bull Street Style eseményére bárki jelentkezhet a világ bármely országából.

A formátum öt fordulóból áll. Az első a jelentkezés megnyitásával egyidőben, 2020. május 18-án éjfélkor startol. A redbullstreetstyle.com oldalon bárki nevezhet a versenybe egy 30 másodperces, tudása legjavát bemutató videóval. A beérkezett anyagokat a WFFA által kiválasztott zsűri bírálja el. A várhatóan többezer jelentkező közül csupán a legjobbak – a top 200 férfi és top 60 nő – jut tovább a következő fordulóba.

A verseny további szakaszaiban a résztvevőknek a zeneiségre, a trükkök kivitelezésére és kreativitásra vonatkozó kihívásokat kell teljesíteniük. Minden fordulóban szűkül a mezőny, ezzel párhuzamosan pedig fokozódik a globális figyelem, amelyet élő előadások is tarkítanak.

Végül 16 férfi és 8 nő csap majd össze az ötödik fordulóban a világszerte élőben követhető online világdöntő keretei közt. Várhatóan ott lesznek majd a világbajnoki címüket védő legutóbbi győztesek, akik már automatikusan bejutottak a negyedik fordulóba: A freestyle regnáló királynője, a francia Mélody Donchet az egyetlen versenyző, aki háromszor hódította el a Red Bull Street Style bajnoki címét. Ricardo „Ricardinho” Fabiano Chahini de Araújo pedig az első brazil, aki a férfi kategóriában győzedelmeskedett.

A 2008-ban útjára indított Red Bull Street Style célja, hogy felkutassa a legjobb freestyle futballjátékosokat a világon. A sport teljes egészében a sajátos kreativitás és a rendhagyó képességek kombinálásáról szól. Csupán a női és férfi kategória legkreatívabb, legügyesebb és legstílusosabb játékosaiból válhatnak Red Bull Street Style világbajnokok. Az elit zsűri tagjai közt olyan legendákat találunk, mint Roberto Carlos, Gary Neville, Fabio Cannavaro, Edgar Davids, Luís „Nani” Almeida és Pável Pardo.

A Red Bull Street Style 2020-as világbajnokságára való jelentkezéshez a követelmények egyszerűek: a videó teljes hossza nem haladhatja meg a 45 másodpercet, ebből maximum 30 másodperc lehet a freestyle bemutató. A képarány horizontális (tájképszerű) kell legyen, és nem szólhat zene a videó alatt. Bátran jelentkezhet bárki, aki már elmúlt 16 éves.