Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Világbajnoki bronzérmes a Magyar Művész Válogatott! Kiemelt

Istenes Bence, Kállay-Saunders András, Kocsis Dénes, az Éjjel-nappal Budapest Lalija, a Petőfi TV műsorvezetője Csitári Gergely együtt rúgta a labdát a korábbi német bajnok Lisztes Krisztiánnál a 2019-es moszkvai művészlabdarúgó-világbajnokságon! A labdarúgásban szerzett bronzérem mellett Kállay-Saunders András révén a legjobb dal, az Operettszínház énekese, Kocsis Dénes révén pedig a legjobb énekes kategóriában is diadalmaskodtak művészeink.

A 2017-ben elért ötödik helyezés után idén ismét az oroszországi Art Football szervezet által rendezett seregszemlére utazott a Magyar Művész Válogatott, ahonnan – az élményeken túl – szép sikerekkel tért haza a csapat.

A labdarúgás mellett a válogatott fő célja volt a magyar művészet és kultúra megismertetése a világgal, összekapcsolva azt karitatív tevékenységekkel.

A moszkvai művészlabdarúgó-világbajnokságon összesen 16 ország művészekből és ex-labdarúgókból álló csapata mérkőzött meg egymással, négy csoportban. A labdarúgás mellett minden ország egy másfél órás színpadi műsorral, koncerttel is készült a Gorkij Park látogatói számára. A magyar csapat műsorában olyan előadók léptek fel, mint a Magyarországot az Eurovízión is képviselő énekes, Kállay-Saunders András, Ferkó Csaba rapper, a Budapesti Operettszínház ünnepelt sztárja, Kocsis Dénes, valamint a korábbi X-faktoros, Patocska Olivér. A színpadi műsort a Barátok Közt sorozatból ismert Kiss Péter Balázs vezette, illetve Istenes Bence mellett profi táncosok, gitárosok, költők és lemezlovasok is színesítették a produkciót.

A Zombori Zalán által irányított, művészekből és ex-labdarúgókból álló csapat a csoportmeccsek során június 8-án szombaton Szerbia ellen 0-0-s döntetlent, június 10-én hétfőn Szlovénia ellen 2-0- s győzelmet, június 12-én szerdán Kirgizisztán ellen Istenes Bence góljaival 4-2-es győzelmet aratott, és elsőként végzett a kvartettben. A csoportmeccseket követően az Argentína elleni elődöntőben maradt alul 3-2-re, majd a bronzmeccsen a korábbi válogatott labdarúgó, Lisztes Krisztián parádés góljával nyertek Irán ellen 2-1-re, amivel megszerezték a világbajnoki bronzérmet.

A világbajnoki szereplés után a csapat folytatja a tavaly elindított, “Legyen a sport a szenvedélyed” karitatív tevékenységét Magyarországon.