Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Kilenc ország versenyzői indulnak a négynapos fogathajtó-versenyen Fotó: Facebook (Fogatverseny-Fábiánsebestyén)

Kilenc ország versenyzői indulnak a négynapos fogathajtó-versenyen

A 14. fábiánsebestyéni nemzetközi fogathajtó-versenyen 9 ország több mint 60 fogata vesz részt, amely az egyes- és négyesfogatok között a magyarok számára válogató is lesz.

A pénteki sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a 34. Fábiánsebestyéni Lovasnapok keretében május 5-8-án sorra kerülő viadal a világbajnokságok és Európa-bajnokságok után a legrangosabb világkupa-pontszerző versenyek egyike, márpedig ilyenből Európában idén csak három van, ami külön növeli a rangját.

A négy nap során kilenc kategóriában rendeznek versenyeket, s a teljes magyar élmezőny elindul, így a négyesfogatok között Lázár Zoltán, id. Dobrovitz és ifj. Dobrovitz József, míg a kettesek mezőnyében ott lesz a magyar szövetség elnöke, a vb-címvédő Lázár Vilmos is. A külföldi hajtók közül kiemelkedik a svájci Ulrich Werner, négyesfogathajtó világbajnok.

A sajtóeseményen Farkas Sándor, a szervezőbizottság elnöke arról beszélt, hogy a tavalyi kettesfogathajtó-vb helyszínén minden feltétel adott a kiváló versenyhez, s idén nem csupán a sportra koncentrálnak, hanem szeretnék felhívni a figyelmet a magyar mezőgazdaság értékeire és problémáira is.