Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
A maximumot hozta ki magából Kovács Bálint Fotó: Molnár Ádám

A maximumot hozta ki magából Kovács Bálint

A MOTO GP mezőnye előtt, az ADAC KTM Kupában bizonyíthatott a 220 Volt H-Moto Team fiatal versenyzője, Kovács Bálint. A motoros majdnem tökéletes hétvégét tudhat maga mögött, hiszen idei legjobb eredményét produkálta a kvalifikáción megszerzett 3. helyével illetve azzal, hogy az első futamon ötödik lett, ezzel pedig az összetettben a kilencedik helyen áll.

Kovács Bálint a múlt hétvégén nem akárkik előtt bizonyíthatta tehetségét, ugyanis a gyorsaságimotoros-világbajnokság osztrák versenyének betétfutamán állt rajthoz az ADAC KTM kupában. Az ifjú tehetség számára most egyértelműen kiderült, érdemes a futamok előtt tesztelni egy-egy adott pályán, hiszen Spielbergben is egy komoly gyakorláson vehetett részt, ahol még versenyszimulációt is sikerrel végrehajtott. A tesztnek meg is lett az eredménye, hiszen a pénteki időmérőn idei legjobbját elérve a harmadik lett, így mindkét futamon az első sorból várhatta a piros lámpa kialvását. Bálint végig nagy csatákat vívva végül a 7. helyen ért célba, ám a versenyt követően a holland De Bruin öt másodperces büntetést kapott, míg a cseh David Kubant kizárták, így végül Bálint az 5. helyen zárt, ami szintén idei legjobbja. A küzdelem szorosságát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az első kilenc motoros 3 másodpercen belül ért célba. Vasárnap hasonlóan nagy csatát követően - az első 13 motoros 2,3 másodpercen belül zúdult át a célvonalon - a 13. helyen intették le a 220 Volt H-Moto Team motorosát, ami az ADAC KTM kupa értékelésében a 9. pozíciót jelentette. Bálint az összetettben kilencedikként várja a folytatást – két hét múlva Oschersleben-ben dupla futammal – összetettben, 45 pontra az éllovastól.

"A rajtom mindkét nap jól sikerült, ám az első kanyarig emelkedőn kellett mennünk, így a kisebb súlyú ellenfeleim megelőztek, ráadásul a kanyart követő kigyorsításon mindkétszer további helyeket veszítettem. Ám amíg szombaton sikerült visszajönnöm és végül ötödikként zárnom, addig vasárnap az utolsó körre elfogyott a gumim, így a három utolsó kanyarban megint többen elém kerültek, így végül 13-ként intettek le. Nem vagyok elégedett, hiszen sokkal többet vártam magamtól, főleg az időmérő és az első futam végeredménye után" – fogalmazott Kovács Bálint.

A 220 Volt H-Moto Team tulajdonosa szerint nagyon komoly pozitívumai vannak ennek a hétvégének is, és az itt tapasztaltak felhasználása esetén még előrébb léphet Kovács Bálint ebben a kemény mezőnyben.

"Most megláthattuk azokat a hibákat, amiket ki kell mindenképpen javítanunk. Éppen ezért úgy vélem, sokat profitáltunk ebből a versenyhétvégéből. Az jól látszik, hogy Bálintnak ebben a mezőnyben a legjobb tízben a helye, és ha tökéletesen összeáll minden, ő is kihozza azt magából, ami benne van, akkor nagy eredményekre lehet képes" – jelentette ki Kelemen Krisztián.