Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Esésekkel tűzdelt Királyválasztó Fotó: Kékesi Zoltán / Keke Foto

Esésekkel tűzdelt Királyválasztó Kiemelt

Piliscséven rendezték meg az endurokrossz-bajnokság utolsó fordulóját, az úgy nevezett Királyválasztót. Igen, a megnevezés igencsak találó, hiszen úgymond itt kerül megválasztásra a "Dombok Királya". A község egyébként nemcsak a magyar motokrossz egyik bölcsője, hanem itt található az egyik legnehezebb pálya is.

"A korábbi évek tapasztalataiból adódóan nem voltak épp kellemes emlékeim erről a pályáról, hisz hacsak 2016-ot nézzük, két motorozásból, két törést gyűjtöttem be itt. Részben emiatt is, egy biztonsági célba érés volt a tervem" - kezdte a Sportime Magazinnak adott beszámolóját Szekeres Zsolt, aki hozzátette: a kellemes őszi idő ezen a pályán általában egyet jelent a hatalmas porral, s ezt már az előttünk zajló amatőr futamok alatt is láthatták.

"A rajtom egészen jól sikerült, abszolút második, kategória elsőként vágtam neki a kétórás küzdelemnek. Az első körben, szlovák ellenfelem, Radek, beszorult egy mélyre kijárt nyomba, így kicsit tudtam javítani előnyömön, majd a harmadik körben - vélhetően egy nem megfelelő futómű beállítás miatt - elkezdtek bedurranni, elmerevedni az alkarjaim, s emiatt veszítettem a tempómból, majd az egyik leghosszabb és legtempósabb lejárón, egy nagy kategóriás motorú első osztályú versenyző mellett haladva, nyomot akartam váltani, hogy a ramplisból, rámenjek a simára. Ez volt a legnagyobb hiba ezen a versenyen, hisz ami simának látszott, az valójában körülbelül 30 centi mély 'púder' por volt, s ebbe belehajtva a puha por annyira megfékezte a motorom első kerekét, mintha teli első féket húztam volna, és ezzel a lendülettel átestem a kormányon előre. Valószínűleg fejre érkeztem, a motor többször rám esett a közös gurulás alatt."

"Az esés után mindenem por borította, még a szemüvegem belsejébe is beragadt izzadtsággal keveredve, így szemüveg nélkül fejeztem be a kört. A szemüveg-, és kesztyűcsere után folytattam a versenyt, de már nem voltam a toppon. Pár kör után, agyrázkódás tünetei jelentkeztek, melyek erősen befolyásolják a látást és térérzékelést, s innentől kezdve hibát hiba követett. Egész évben nem estem ennyit mint ezen a napon. Végül célba értem, ötödik helyre hoztam be a gépet, ami a versenynap szempontjából nem a legjobb, de az év végi második helyet megtartottam. Szóval, az utolsó versenyen is bármi történhet, bárkivel..."

Szekeres Zsolt a nehéz verseny ellenére sem pihent sokat, ugyanis szinte azonnal elkezdett készülni testvérével, Szekeres Viktóriával együtt a soron következő cyclocross versenyre, s a közeljövőt illetően is vannak tervei. "Vikivel mindketten versenyezni fogunk a télen, s itt egy számomra új, erre a szakágra specializált kerékpárral, és az eddigiekhez képest eggyel magasabb kategóriában fogok versenyezni."

Utoljára frissítve: péntek, 03 november 2017 16:07
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna