Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Idén is komoly kihívások várnak a H-Moto Team versenyzőire Fotó: Facebook (H-Moto Team)

Idén is komoly kihívások várnak a H-Moto Team versenyzőire

A H-Moto Team versenyzőinek, Bódis Richárdnak és Gyutai Adriánnak elsősorban a tanulása és a folyamatos fejlődés a céljuk. Mindkét fiatal tehetség idén a nyílt nemzetközi német gyorsaságimotoros-bajnokságban (IDM) folytatja pályafutását.

A csapat csütörtöki sajtótájékoztatóján mindkét motoros kiemelte, hogy a téli időszakban elvégzett, kétszer egyhetes spanyolországi edzőtábor nagyon hasznosnak bizonyult, s mindketten nagy várakozásokkal tekintenek az idei szezonra.

Bódis egy 1000 köbcentiméteres, legújabb fejlesztésű gyári Suzuki, míg Gyutai egy Yamaha R6 nyergében száll harcba a pontokért az IDM nyolc versenyhétvégéből álló idényében.

"Nagyon várom már a májusi rajtot, mert ez egy komoly sorozat, neves ellenfelekkel, ráadásul számomra a kategória és a versenymotor is teljesen új" - mondta a 23 éves Bódis az MTI-nek, s hozzátette, az idei évre egyelőre nem tűzött ki konkrét célokat az eredmények szempontjából, inkább abban bízik, hogy "alulról építkezve" az év második felében már harcban lehet a legjobbakkal.

"A tavalyi évem nem sikerült túl jól, a felét ki is kellett hagynom, ezért most nagy kihívás lesz egy neves sorozatban visszatérni egy számomra új motorral" - jelentette ki Gyutai Adrián, aki az IDM Superstock 600-as kategóriájában versenyez majd, célja pedig az, hogy a szezon második felében már dobogós helyezésekért küzdhessen.

"Úgy érzem, hogy először vissza kell szoknom a versenyszituációkhoz, illetve tökéletesen ki kell ismernem a motort, utána pedig, az év második felében folyamatosan szeretnék az első ötben végezni, és eséllyel küzdeni a dobogóra kerülésért" - tette hozzá a 26 éves paksi versenyző.

A H-Moto Team, mint Magyarország legnagyobb gyorsaságimotoros csapata, az utánpótlás kategóriákat is beleértve összesen 16 versenyzővel vág neki a 2017-es idénynek hazai és nemzetközi szinten. A csapatot sportigazgatóként a korábban versenyzőként Európa-, és világbajnoki futamokon is szerepelt Rizmayer Gábor irányítja.