Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
„Jöhet a végső harc a bajnoki címért” Fotó: JK Sportsfoto

„Jöhet a végső harc a bajnoki címért” Kiemelt

A H-Moto Team 18 éves tehetsége a hollandiai Assenben folytatta a szereplését az IDM idei bajnoki szezonjában. Kovács Bálint a Suzuki Cup sorozatában pole pozícióból – zsinórban az ötödik versenyhétvégén – indulva előbb 10. helyen végzett egy esős versenyen, majd másnap fölényesen győzött, így a hockenheimi záró versenyen minden esélye megvan az összetett bajnoki cím megszerzésére.

A múlt hétvégén a hollandiai Assenben folytatódott az IDM bajnoki sorozata, amelyben Kovács Bálint idén már a második teljes szezonját teljesíti az erős nemzetközi mezőnyben: a 18 éves motoros ezúttal sem vallott szégyent, és a lausitzringi, a zolderi, a schleizi és a mosti versenyhétvégét követően ezúttal Assenben is megszerezte a pole pozíciót a Suzuki Cup kategóriában. Azonban a szombati versenyen hiába rajtolt jól, az esős körülmények – az ezres kategóriában mindössze harmadik versenyét teljesítette ilyen időjárási viszonyokban – között a 10. helyet szerezte meg, míg a futamon éppen a legnagyobb riválisa győzedelmeskedett. Vasárnap aztán kiküszöbölte a csorbát Bálint, és nagy fölénnyel – több mint négy másodperces előnnyel legyőzte nagy riválisát, így egy versenyhétvégével a szezon vége előtt 3 pontos hátrányban áll összetettben.

„A hétvégen a hollandiai Assenben folytattam idei szereplésemet a Suzuki Cupban, és az edzéseken a lehető legjobban alakultak a dolgaink, hiszen mind a szabadedzéseken, mind pedig a két időmérőn sikerült a leggyorsabbnak lennem, ráadásul elég nagy előnnyel. Már az elmúlt futamon, Mostban kiderült, hogy még nem szereztem elég tapasztalatot az esőben való versenyzésben, és sajnos ez most sem változott. A futam kezdete előtt tíz perccel kezdett esni az eső, így minden addigi munkát és tapasztalatot dobhattunk ki, és azonnal át kellett állni az új körülményekre. Nem tagadom, a hasonló körülmények között történt mosti bukás még bennem volt, így óvatosan köröztem a pályán pontmentő célzattal, és ennek köszönhetően sikerült a tizedik helyet megszereznem. Nagy reményekkel vártam a vasárnapot, hiszen az előrejelzések napos időt jósoltak, ami be is következett. Ezúttal minden rendben ment, és sikerült a legnagyobb riválisomat megvernem, így minden esélyem megmaradt arra, hogy a hockenheimi szezonzárón megszerezzem az összetett bajnoki címet, hiszen mindössze három pont a hátrányom” – mondta Kovács Bálint.