Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

"Kissé szomorú voltam, amikor másodikként értem célba" Kiemelt

Szombaton került megrendezésre az Endurocross ob harmadik, tokodi fordulója, amelyen a Szekeres testvérek közül ezúttal csak Zsolt állt rajthoz, mivel Viktória sérülése miatt pihenőre van ítélve, miután még az ácsi futamon térdsérülést szenvedett.

"Most már kisebb izgalom töltött el a verseny előtt, hiszen az előző két győzelem után szerettem volna egy harmadikat is behúzni" - kezdte a Sportime Magazinnak adott nyilatkozatát Szekeres Zsolt, aki elárulta: a versenyre segített neki felkészülni egy gyerekkori barátja is, aki az egyik NB I-es röplabda csapat gyúrójaként is tevékenykedik. "Amellett, hogy a szakértő munkája felfrissíti az izmaimat, egy relaxáció is számomra, hisz ez alatt az egy óra alatt teljesen kikapcsolok és ellazulok. Ezután következett egy szénhidrátdús vacsora, fehérjével és zöldségekkel - melyet Kata, a menyasszonyom készített -, hisz fontos a hosszú verseny előtt könnyen 'égethető' tápanyagokkal feltölteni a szervezetemet, majd korai elalvás, hogy minél kipihentebben és fittebben érkezzek a megmérettetésre."

"Az időjárás ismét nem kedvezett nekünk, versenyzőknek, úgyhogy az alapos bemelegítés és a bemelegítő krém nem maradhatott el, hiszen hűvös, szeles zord idő várt bennünket Tokodon. Ez a pálya sosem tartozott a kedvenceim közé, és ez most sem változott. A fizikai állapotom egész jó volt, hisz egy rövidke kerékpáros edzőtáborom volt a két verseny között, ahol a megfelelő szénhidrát és tápanyag bevitel mellett megfelelő edzéseket is tudtunk végezni."

"Egy jó rajt után, amivel abszolút harmadikként és kategória elsőként kezdtem a versenyt, egy darabig próbáltam az élen haladó két 'nagy motoros' versenyzővel haladni, de egy motor lefullasztásnak köszönhetően, az extrém utcában a 'nyakamba esett' a korábban említett szlovák pilóta és egymást nyúzva kőröztünk ismét. A futóművemet nem sikerült megfelelően beállítani, hisz amikor edzeni voltunk itt, pár héttel korábban, nagyon kemény, poros, mondhatni szikes talajra lett állítva, viszont most a sok eső után, mint kiderült, ezen nem ártott volna változtatni. Így, az alkar elmerevedésével is küzdve, ismét lefulladt a motorom, így az üldöző ellenfél megelőzött és kisebb előnyre tett szert, melyet már nem tudtam sajnos ledolgozni" - árulta el magazinunknak Szekeres Zsolt, aki hangsúlyozta, hogy általában biztonságra törekvő versenyző, éppen ezért nem diktált túl merész tempót, hanem inkább megpróbált egy stabil, s elesés-mentes futamra törekedni.

"Kissé szomorú voltam, amikor másodikként értem célba, de a bajnokságot így is vezetem és a következő versenyre majd próbálok technikailag is jobban felkészülni. Most vasárnap pihenek, azonban hétfőn már újra folytatom a kerékpáros, majd az azt követő napokban a motoros felkészülést, hisz három hét múlva jön a következő, tamási futam, bár sűrűsödik a program, ugyanis augusztusban megnősülök, így az esküvő szervezés miatt több irányba kell majd a figyelmet megosztani" - zárta gondolatait mosolyogva Zsolt, aki családja támogatása mellett köszönetet mondott a csapatának, a 1wd MSE-nek és a KTM Gödöllőnek.

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna