Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
"Még az utolsó körben is érhet bárkit meglepetés" Fotó: Facebook

"Még az utolsó körben is érhet bárkit meglepetés" Kiemelt

Szombaton került megrendezésre az Enduro-cross Magyar Bajnokság első futama, amelynek Pannonhalma adott otthont. A szezonnyitón az I. osztályú, E1-es kategória kétórás versenyén Szekeres Zsolt diadalmaskodott.

Szekeres Zsolt - aki egyébként egy négyütemű KTM 250 XC-F-el versenyzik - a Sportime Magazinnak elárulta: vegyes érzelmekkel érkezett Pannonhalmára, hiszen októberben kulcscsonttörést szenvedett, s azóta tíz alkalomnál többször nem ült motoron, mivel a sérüléséből való felépülése jelentősen elhúzódott. "Így ami novemberi, motor-mentes, ámde alapozó időszak szokott lenni, az is kényszerpihenővel telt. Decemberben a szokásos egyesületi Mikulás motorozásunkon már nyeregbe tudtam szállni, ám az időjárás miatt legközelebb csak a szintén szokványos, szilveszteri motorozáskor találkoztam újra a 'paripámmal'. Ezután a további zord időjárásnak köszönhetően csak február végén tudtunk elkezdeni motoros edzéseket végezni" - nyilatkozta magazinunknak Zsolt, aki hangsúlyozta: fontos számára a biztos évkezdés, így általában a szezonnyitókon nem szokott felesleges kockázatokat vállalni.

Az enduro-cross versenyeken álló motoros rajt van, ami azt jelenti, hogy csak a rajtjelre lehet a motorokat beindítani - azonban az első osztályban az E1 és az E2-3 géposztály együtt rajtol. Szekeres Zsolt elmondta, hogy a jó stratjának köszönhetően abszolút negyedikként kezdhette meg a kétórás versenyt, azonban nem volt sima a győzelemhez vezető út. "Az első kör körülbelül háromnegyedénél elcsúsztam és elakadt a motor eleje egy fában. Innen kellett visszarángatnom a gépet, de közben megelőzött egy kategória társam és kisebb előnyre tett szert - ez később a futam alatt folyamatosan változott, hol közeledtem hozzá, hol egy kicsit ellépett tőlem. Ezekután próbáltam egy stabil motorozással megtartani a pozíciómat, segítőim - édesapám, édesanyám és a menyasszonyom - folyamatosan jelezték az előttem és mögöttem levő versenyzőkhöz lévő különbséget egy információs tábla segítségével."

"Az utolsó körben, mikor végére értünk a cross-résznek és áthaladtunk az extrém szakaszon az erdő előtt, észrevettem a versenyt vezető vetélytársamat. Megpróbáltam kicsit összeszedni magam, hátha az utolsó körben utolérem. Ahogy gyűrtük a métereket, voltak helyek, ahol még láttam magam előtt, de egyszer csak eltűnt. Bevallom, kissé bosszús lettem, hogy mit ronthattam el, vagy hogy miért mehetek ilyen lassan, hogy már nem is látom - majd odaértem a célhoz, ekkor édesapám és több néző elismerően tapsolt. Ezt nem tudtam mire vélni és a célon áthaladva, kérdően mutattam édesapám felé, hogy mi van? Erre ő vissza intett, hogy 'Mi van? Nyertél!'" - emlékezett vissza mosolyogva Szekeres Zsolt, aki elárulta: a befutója után megvárta az addig a versenyben végig vezető, szlovák versenytársát, aki körülbelül egy percre rá jelent meg a célnál, s kiderült: azért vesztette szem elől, mert az utolsó körben beesett a fák közé. "Itt ismét kiderült, hogy hosszú ez a két óra és még az utolsó körben is érhet bárkit meglepetés. Sajnos a korábbi évek folyamán velem is előfordult már olyan, hogy egy balszerencsés probléma miatt 10 méterrel a cél előtt veszítettem el egy első helyet" - tette hozzá a kiváló motoros.

Szekeres Zsolt nem pihen, a hétvégére ugyanis Nyáregyházára utazik, mivel ott kerül megrendezésre a Magyar Moto-cross Bajnokság első fordulója, amelyen szintén rajthoz áll, azonban itt még az erőviszonyok felmérése lesz a célja. "Mivel bőven vannak különbségek a két versenyág között, így moto-crossosabb jellegű edzéseim lesznek a héten, valamint a kondícióm megtartása érdekében kerékpáros és erőnléti edzések is szerepelnek a programomban, szóval egyik nap sem fogok unatkozni munka után" - zárta a Sportime-nak adott interjúját Szekeres Zsolt.

 

Fotók: Kekefotó - Kékesi Zoltán

Utoljára frissítve: kedd, 28 március 2017 17:55
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna