Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Remekül nyitott a spanyol bajnokságban Wicca Fotó: 220 Volt H-Moto Team

Remekül nyitott a spanyol bajnokságban Wicca

Nem hazudtolta meg önmagát, hiszen a 220 Volt H-Moto Team kiváló női versenyzője, Kis Viktória "Wicca" egy negyedik hellyel mutatkozott be a spanyol Women's Open Cup Yamaha R3 bajnokságban, s mindössze egy hajszál választotta el a dobogótól.

Eljött a nagy visszatérés ideje, és a tavasz óta ebben reménykedő Kiss Viktória nem akárhogy tért vissza a nemzetközi kerékvágásba. Az újonnan kiírt spanyol női kupasorozatban, a Women's Open Cup Yamaha R3-ban szabadkártyát kapott a szervezőktől – köztük Jorge Lorenzo Moto GP-világbajnok édesapjától –, és eredményével tökéletesen bizonyította, nem véletlenül választották ki a szereplésre. Jerezben már az időmérőn remekelt Wicca, aki a kategóriájában a negyedik rajthelyet szerezte meg úgy, hogy előtte csak a szabadedzéseken ült eddig a Yamaha R3-ason, ráadásul a jerezi aszfaltcsíkon is most motorozott először. A versenyen aztán hatalmas csatát vívott, és mindössze 13 ezred választotta el attól, hogy azonnal egy dobogós helyezéssel tegye le a névjegyét a spanyol sorozatban.

"Eddigi pályafutásom egyik legizgalmasabb versenyét vívtam a hétvégén, hiszen hatalmas csatát vívtunk hárman a dobogó harmadik fokáért. Minden körben legalább kétszer előzgettük egymást oda és vissza. Sajnos a végén egy brazil lánnyal szemben 13 ezreddel elmaradtam, így a negyedik helyen zártam életem első Women's Open Cup Yamaha R3-as futamát. Ennek ellenére elégedett vagyok a teljesítményemmel, a szervezők is azt mondták, nagyon jól mentem, és iszonyatosan tanulságos volt az egész hétvége a számomra. Az elmúlt három napról is csak jót tudok mondani, úgyhogy remélem még lesz lehetőségem indulni ebben a sorozatban" – fogalmazott Kis Viktória.

A versenyző menedzsere úgy véli, Wicca megérdemelte volna a dobogót, ám nem érdemes ezen búslakodni, hiszen volt korábban olyan futam, amikor ez a minimális különbség a magyar motoros javára döntött.

"Ez volt az első verseny, ahova nem tudtam elkísérni Vikit, viszont Rizmayer Gáborra most is számíthattunk, így ketten indultak el a számunkra még ismeretlen versenysorozat jerezi helyszínére. Nagyon megérdemelte volna a dobogót, de itt szó sincs elégedetlen hangnemről! Ilyen körömhossznyi különbség már döntött egyszer Katarban, akkor Wicca ért be a célba hamarabb versenyzőtársa előtt. Most ő maradt 13 ezreddel le a harmadik helyről. Ez az eredmény számunkra most megerősítése annak az irányelvnek, amit a jövő szezonra meghatároztunk, azaz szeretnék, ha 2017-ben egy teljes szezont tudna a spanyol női bajnokságban versenyezni. Az imént kaptam egy üzenetet Chicho Lorenzótól, ő is visszavárja Wiccát" – mondta Kelemenné Szilágyi Noémi.