Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Újra indulna a vb-n Gyutai Adrián Fotó: Facebook (Gyutai Adrián)

Újra indulna a vb-n Gyutai Adrián

Annak ellenére, hogy elhagyta korábbi csapatát, Gyutai Adrián szabadkártyával a világbajnokság, vagy a Supersport-vb valamelyik olaszországi futamán is rajthoz állna - mindemellett pedig természetesen idén is koptatni fogja az aszfaltot a gyorsaságimotoros olasz bajnokság Supersport 600-as kategóriájában.

A 25 éves motorversenyző menedzsmentjének csütörtöki közleménye szerint a pilóta a hétvégén Misanóban teszteli az idei versenygépét, egy Honda CBR 600-at, s ebben a szezonban is a Dunlop gumigyártó cég egyik élversenyzőjeként vesz részt az olasz bajnoki futamokon.

Gyutai tavaly szeptemberben bemutatkozott a világbajnokság Moto3-as kategóriájában Misanóban, a San Marinó-i Nagydíjon, s 13. lett a 40 fős olasz bajnoki mezőnyben, idén pedig szeretné megnyerni utóbbi sorozatot.

"Boldog vagyok, hogy a Dunlop méltónak talál a további együttműködésre, mivel tavaly is sok segítséget kaptam tőlük, elég, ha csak a Moto3-as vb-futamra gondolok" - idézte a közlemény a paksi motorost. "Ha minden jól alakul, akkor idén nagyon jó eredményeket érhetünk el, közös cél, hogy bajnok legyek Olaszországban."

A Korda Racing tulajdonosa, Korda Erik azt mondta, nincs eredménybeli elvárásuk Gyutaival szemben, csak abban akarnak segíteni, hogy a versenyző elérje kitűzött céljait.

"Bízunk benne, mert tudjuk, hogy nagyon gyors pilóta, hiszen az év legeredményesebb magyar motorosa címet, vagy épp a világbajnoki rajthoz állást nem adják ingyen" - mondta Korda Erik.

Az olasz bajnokság május közepén kezdődik Vallelungában, majd Mugello, Misano, Imola és újra Mugello következik. Minden hétvégén két futamot rendeznek, így a végső sorrend tíz verseny alapján alakul ki.

 

Forrás: MTI

Utoljára frissítve: csütörtök, 17 március 2016 18:41