Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Veszélyben Gyutai Adrián karrierje Fotó: Facebook (Gyutai Adrián)

Veszélyben Gyutai Adrián karrierje Kiemelt

Gyutai Adrián anyagi okok miatt kihagyja a gyorsaságimotoros olasz bajnokság hétvégi, mugellói fordulóját, ráadásul a pénzügyi nehézségek miatt a fiatal sportoló karrierje is veszélybe került.

A Korda Racing 25 éves versenyzőjének menedzsmentje a csütörtöki közleményében azt írta, Gyutai, aki a májusi szezonnyitón a 600 köbcentiméteresek között indult, többször bukott, a versenymotorokban pedig olyan jelentős anyagi kár keletkezett, amelynek rendezése egyelőre nem történt meg.

A közlemény emlékeztet rá, hogy a tavaly szeptemberben a világbajnokság Moto3-as kategóriájában is bemutatkozott paksi motorosnak rendelkezésre állt az anyagi alap a szezon teljesítéséhez, ám a 14,5 ezer eurós (nagyjából 4,6 millió forint) okozott kárt a menedzsment az erőfeszítések ellenére nem tudta kifizetni.

Gyutainak emiatt ki kell hagynia a soron következő hétvégét, s ha nem sikerül támogatókat találnia, akkor nemcsak a mostani idényt, hanem akár a pályafutását is befejezni kényszerül.

"Nagyon sajnálom, hogy nem tudok indulni Mugellóban, azt, amit érzek, senkinek sem kívánom" - idézte a közlemény a versenyzőt. "Rengeteget készültem és edzettem, nagyon szerettem volna jó eredményt hozva feledtetni a múltkori balszerencsés futamokat, de jelen állás szerint még az sem kizárt, hogy nem tudok tovább versenyezni. Remélem, hogy a sors ad még egy esélyt nekem, és Misanóban már ott lehetek a rajtrácson".

Utoljára frissítve: csütörtök, 30 június 2016 14:03