Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
"Bárki bármit mond, ez egy család" Fotó: Facebook (Hungarian Modern Pentathlon)

"Bárki bármit mond, ez egy család"

A Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) évzáró ünnepségén az összefogás fontosságát hangsúlyozták a vártnál gyengébb olimpiai szereplés miatti támadások és az elmúlt időszak viharai után.

"Az elmúlt másfél hét eseményei után többen megfogalmazták a kérdést: tarthatunk-e ünnepi eseményt? Igen, mert akik eredményt értek el az idényben, mind kemény munkával jutottak el a korosztályos világversenyek dobogójára" - utalt beszédében a december 5-ei közgyűlésen megválasztott elnök, Bretz Gyula a sportágat érő támadásokra.

Beszámolt arról, hogy a nemzetközi szövetség (UIPM) november végi, frankfurti kongresszusán bejelentették: az öttusában is létrehozták a Hírességek Csarnokát (Hall of Fame). Az első tíz híresség közé két magyar, Balczó András és Vörös Zsuzsanna került. A sportág eddigi egyetlen magyar női olimpiai bajnoka Frankfurtban kapta meg a kitüntetést, a 72-es müncheni olimpia egyéni győztese, Balczó, aki nem vett részt a németországi díjátadón, ezúttal vette át a diplomát és a plakettet Bretz Gyulától és Vörös Zsuzsannától, a szövetség általános alelnökétől.

"Bárki bármit mond, ez egy család" - kezdte beszédét Vörös Zsuzsanna, utalva az elmúlt időszak viharaira. Hangsúlyozta: "közösen szeretnénk dolgozni, és ehhez kérem mindenki segítségét".

Ezután Bartha Csaba, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára és Vörös Zsuzsanna jutalmazta a 2016-os év legjobb öttusázóit, köztük a felnőtteknél győztes, idén Eb-ezüstérmes Kasza Róbertet, valamint az egyéniben és csapatban is világbajnok Kovács Saroltát.

"Az apósom azt mondta, hogy a gyerek olyan, mint a bankbetét, amiért meg kell dolgozni, az unoka pedig olyan, mint a kamat, amiért már nem kell megdolgozni. Én évek óta semmit sem csináltam az öttusában, az ölembe hullott ez a kitüntetés" - mondta a háromszoros olimpiai bajnok Balczó András az MTI-nek. Hozzátette, hogy az öttusát "nem a nyerésért kell csinálni, hanem azért, mert öttusa". "Az örömmel végzett futás a test imája" - fogalmazott.

 

Forrás: MTI