Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Kovács Saroltának idén ez lesz az első világkupája. Kovács Saroltának idén ez lesz az első világkupája.

Közel 190 indulóra számítanak a kecskeméti vk-n

A jövő csütörtökön kezdődő kecskeméti világkupaversenyre 33 ország 98 férfi és 90 női öttusázója nevezett.

Az adatokat ismertetve Kármán Sándor versenyigazgató a szerdai, budapesti sajtótájékoztatón jelezte, hogy a világranglista első száz helyezettje közül csaknem hatvan a férfiaknál és a nőknél is eljön a magyarországi viadalra. A magyar színeket mindkét nemben 12 öttusázó képviseli.

Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány szerint a férfiaknál hat versenyzőnek "illő lenne" döntőbe jutnia, a nők esetében pedig akkor lenne elégedett, ha négyen-öten ott lennének a 36-os fináléban.

Emlékeztetett rá, hogy Kasza Róbertnek és Kovács Saroltának már van olimpiai kvótája, a kvalifikációval nem rendelkezők közül pedig az olimpiai ranglistán nagyon előkelő helyen áll az első két vk-n remekül szereplő Marosi Ádám és Földházi Zsófia, de Demeter Bence és Alekszejev Tamara is szerezhet indulási jogot. Egy országból legfeljebb két-két öttusázó nevezhető az olimpiára, több kvóta esetén az adott szövetség dönti el, kit indít.

"Február óta gyorsan jönnek egymás után a világkupaversenyek, még követni is nehéz a sorozatot, nemhogy végigcsinálni" - utalt arra, hogy a jövő heti vk már a negyedik lesz a sorban.

Kovács Sarolta ezzel együtt először versenyez az idei vk-ban.

"Sajnos idén sem került el a sérülés. Négy hete átestem egy lágyéki sérvműtéten. Annyira jól sikerült, hogy másfél hét után már vissza tudtam állni az edzésekre. Azt nem tudom, hogy pontosan milyen formában vagyok, de nagyon várom a versenyzést" - nyilatkozta.

Jövő csütörtökön a nők, pénteken a férfiak selejtezőjét rendezik, szombaton és vasárnap lesz a két egyéni döntő, majd hétfőn a vegyesváltóval zárul verseny. A vk vívószámát a Messzi István Sportcsarnokban, az úszást a városi sportuszodában, a lovaglást és a kombinált versenyt pedig Benkó Zoltán Szabadidő Központban bonyolítják le.

A vk-sorozatban a kairói, riói és a római után következik a kecskeméti verseny. A döntőt, az egyesült államokbeli Sarasotában május elején rendezik. Az augusztusi olimpia előtt még lesz világbajnokság május végén Moszkvában - azon közvetlenül is lehet majd kvótát szerezni - és Európa-bajnokság július első teljes hetében, Szófiában.

A riói nyári játékok 36 fős férfi, illetve női mezőnyét a június 1-jével záruló világranglistáról töltik majd fel.

Utoljára frissítve: szerda, 06 április 2016 19:54