Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Szekeres Pál lesz a versenyigazgató Kiemelt

Ma hirdette ki a Nemzetközi Kerekesszékes Vívószövetség (IWAS) a riói paralimpia sportági versenyeinek tisztségviselőit, a versenyigazgatóság elnöke pedig Szekeres Pál lett.

Az 52 éves szakember sportolói karrierje is elismerésre méltó, hiszen jelenleg a világon egyedülálló módon olimpián és paralimpián is sikerült érmet szereznie.

A Magyar Paralimpiai Bizottság tájékoztatása szerint Szekeres - aki amúgy az IWAS alelnöke is egyben - feladata lesz a verseny szervezésének teljes koordinációja.

A közlemény szerint Szekeres Pál a sportág hitelességét javító döntésnek tartja a felkérést, hiszen mint tapasztalt versenyző és végzett mediátor nemcsak a verseny háttérfeltételeit ismeri, de a sportolók és felkészítőik lelkiállapotának, felfokozott hangulatának kezelésében is szerzett gyakorlatot.

A tisztségviselők közé további két magyar bírót is beválasztottak, Piecs Adriennt és Hamar Balázst, akik három fegyvernemes versenybírók.

Magyarország ezidáig 11 kvótát szerzett a szeptemberi Rio de Janeiró-i paralimpiára: cselgáncsban, sportlövészetben, kajak-kenuban, kerékpársportban és asztaliteniszben biztos lesz kikért izgulnunk.

Utoljára frissítve: kedd, 19 január 2016 16:48