Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
A macedóniai Ohridban zajló XV. Látássérültek Sakkolimpiája jelenleg a kétharmadánál tart - a 9 fordulós, 4 táblás, svájci rendszerű csapatversenyen a 6. kör után a 13. helyet foglalja el a magyar együttes a 27 csapatos mezőnyben. Az élmezőnyben orosz-ukrán-lengyel körbeverés után hármas holtverseny alakult ki, másodlagos pontszámítással jelen pillanatban Oroszország vezet.
A macedóniai Szkopjéban megrendezésre kerülő vak- és gyengén látó sportolók sakkolimpiáján hat versenyző képviseli majd a magyar színeket.
A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Testnevelési Egyetem (TF) együttműködésének köszönhetően a fogyatékosok sportjának szakmai oktatása a jövőben bekerül a TF tanrendjébe.
A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) és a XVIII. kerületi Robogó Óvoda együttműködési megállapodást írt alá a pestszentlőrinc-pestszentimrei fogyatékkal élők óvodapedagógiai nevelésének és iskolai előkészítésének fejlesztése érdekében.
A magyar küldöttség 4 arany-, 2 ezüst- és 3 bronzérmet szerzett a hollandiai Stadskanaalban rendezett kerekesszékes vívó világkupa-versenyen, s ezzel a teljesítménnyel elhódította a Nemzetek Nagydíját is.
Egerben vasárnap ért véget a para-erőemelő világkupa, amelyen 35 ország 170 sportolója vett részt - a magyar versenyzők pedig a felnőttek mezőnyében három érmet, közte egy aranyat nyertek a viadalon.