Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Már a harmadik olimpiájára készül Illés Fanni, akinek minden esélye megvan arra, hogy éremmel a nyakában térjen majd haza az ötkarikás játékokról. A paralimpikon úszó lábak nélkül és hét ujjal született, mostanra azonban igencsak szép sikereket ért el, hiszen szinte minden világversenyen, ahol elindul, dobogóra állhat. A sportoló a párjával kéz a kézben mutatta meg, hogyan telik egy napja.
A vívó Hajmási Éva is indulhat a szeptemberben megrendezésre kerülő riói paralimpián, ennek köszönhetően a magyar csapat immár 31 kvótával rendelkezik.
Jelen állás szerint már 27 kvótával rendelkezik a magyar paralimpiai csapat.
A Nemzetközi Paralimpiai Bizottságtól (IPC) a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) újabb szabadkártyát kapott, ennek köszönhetően tíz úszó képviselheti majd hazánkat a szeptemberben megrendezésre kerülő riói paralimpián.
Az egri Bitskey Aladár Uszodában kerül megrendezésre szombaton és vasárnap a Hungarian Open nemzetközi paraúszó verseny. A magyar csapat mellett az izraeliek, a csehek és a szlovákok fogják képviseltetni magukat a 80 fős mezőnyben. Mindemellett, a megmérettetéssel párhuzamosan a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) nemzetközi bírói tanfolyamot is rendez.
Már 22 magyar sportoló részvétele tekinthető biztosnak a riói paralimpián az erőemelő Tunkel Nándor kvótaszerzésének köszönhetően.