Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Csaknem a teljes Rali világbajnoki “Hírességek csarnoka” gyűlik össze Colin McRae tiszteletére - halálának tizedik évfordulóján - a San Marino-i Köztársaság területén megrendezésre kerülő “Rallylegend” versenyen.

A hires skót versenyzőre emlékeznek október 21-22.-én az FIA Driver Cup 1977-es és 1978 győztesei: Sandro Munari és Markku Alen, valamint azok a pilóták, akik 1979 után csatlakoztak a bajnokok sorához, mint Walter Rohrl, Ari Vatanen, Hannu Mikkola, Stig Blomqvist, Timo Salonen, Juha Kankkunen, Miki Biasion, Didier Auriol, Tommi Makinen, Marcus Gronholm, Petter Solberg, Sebastien Loeb és Sebastien Ogier.

A világbajnoki sorozat szinte teljes történelmét jegyző, tizenöt világranglista győztes - összesen harmincnégy világbajnoki cím birtokosa - gyűlik össze a kétnapos eseményen  San Marinoban azon megemlékezésen, melyet Colin McRae tiszteletére rendeznek, tíz évvel a tragikus elvesztését követően. Ott lesz Derek Ringer, akivel a skót pilóta 1995-ben megnyerte a világbajnoki címet, és Nicky Grist, a későbbi versenyzőtárs is. A felsoroltakhoz csatlakozik két másik világbajnok, Hans Thorszelius és Robert Reid, hogy megemlékezzen még két olyan bajnokról, akik már nincsenek köztünk, mint Bjorn Waldegaard és Richard Burns.

“Ez egy olyan korszakalkotó esemény, amire eddig még nem volt példa. Minden rajongó álma, hogy ennyi rali legendát láthasson együtt, két napon keresztül. Szerettünk volna egy igazán nagyszabású rendezvényen megemlékezni Colin McRae-ről” - mondta Vito Piarulli, a Rallylegend vezérigazgatója. “Amikor Luis Moya-val beszéltünk, szinte egyidőben fogalmazódott meg bennünk az ötlet, ami azonnal megtetszett. Így szívesen csatlakoztunk a megvalósításhoz. "

Luis Moya, a rali világbajnokság szenvedélyes nagykövete megerősítette: “Azonnal mozgósítottam a a Világbajnokok “Klubját” , ahol rengeteg barátom van, és a bajnokok körében azonnal meleg fogadtatásra találtam. Valóban egyedülálló esemény lesz!”

“BAJNOKOK EGY BAJNOKÉRT”: VILÁGBAJNOKI PARÁDÉ A BAJNOK AUTÓKKAL

 

És a java még csak most jön! Vasárnap a világbajnok részvételével “The Legend” névre keresztelt gyorsasági szakaszon kerül sor a parádéra, amikor is minden versenyző azzal az autóval vonul fel, amivel saját bajnoki címet megszerezte, “hangos” tisztelgésül Colin McRae előtt.

“Ez egy különleges, felejthetetlen esemény, ami kitörölhetetlen emlék lesz majd a nézők számára.

Olyan egyszeri alkalom, ami csak a Rallylegend-en történhet meg.”- állítja Paolo Valli, FAMS, a San Marino-i Autószállító Szövetség elnöke: “Az, hogy az idén ezeket a nagyszerű bajnokokat San Marinoban köszönthetjük, kétségkívül kivételes és különleges. Ez további dicsőséget hoz a világszínvonalú eseménynek.”

 

"COLIN'S PARADE"

 

Egy másik feledhetetlen pillanat lesz vasárnap az a megemlékezés, amikor a különböző rallybajnokok a skót bajnok által vezetett autók volánja mögött vonulnak fel a klasszikus “The Legend” szakaszon.

A Parádét a szintén versenyző Alister Mc Rae, Colin testvére nyitja meg, jobbján Derek Ringer navigátorral.

Colin McRae, 2007 szeptemberében, 39 évesen halt meg, helikopterrel balesetben. 146 alkalommal állt rajthoz a Rally világbajnokság futamain, ahol 25 alkalommal szerzett VB futamgyőzelmet. 1995-ben világbajnok lett Subaru Impreza 555-tel, majd 1996-ban, 1997-ben és 2001-ben második helyen végzett a bajnokságban.

 forrás: rallylegend.com fordította: Répa Kata

Utoljára frissítve: csütörtök, 21 szeptember 2017 08:39