Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Éllovasként várja a svédországi futamot Szabó Krisztián

A hétvégén a svédországi Höljesben rendezik meg a Rallycross Világbajnokság következő futamát, ahol a szervezők szerint megközelítőleg hatvanezer nézőre lehet majd számítani. Szabó Krisztián a vb harmadik helyszínére úgy érkezik, hogy ő vezeti az Eb sorozatot, s reméli, hogy előnyét meg tudja majd tartani.

„Nagyon várom ezt a hétvégét. Én Höljest tartom a legnagyobb rallycross versenynek a világon. Rengeteg néző van, nagyon sok versenyző indul, különleges a hangulat.” – kezdte a Volland Racing versenyzője. „Svédországnak ezen a részén egész kellemes az időjárás, bár lehetséges, hogy most esni fog az eső, mi is erre készülünk. Ami még különleges, hogy a nyár közepén már nem megy le a nap, éjszaka sincsen teljesen sötét.”

Tavaly új volt a pálya a 24 éves pilótának, de így is döntőbe került.

„Egy éve felemásan sikerült a verseny Először fordult elő velem, hogy egészen jól mentek az előfutamok, viszont a döntő kevésbé jól sikerült. Ott csak ötödik lettem. Most szeretnék előkelőbb helyen végezni, de nem az a legfontosabb, hogy én nyerjek, hanem az, hogy minél több pontot gyűjtsek. A bajnokság éllovasaként inkább taktikázni fogok, elsősorban az engem követőket figyelem majd.” – fejezte be a Skoda Fabiaval versenyző pilóta.

Szabó a legutóbbi versenyen május végén az angliai Lydden Hillben megszerezte idei első győzelmét az Európa-bajnokság Super 1.6-os kategóriájában. A magyar pilóta eddig 51 pontot gyűjtött, előnye 8 pont a dán Ulrich Linnemannal szemben.

Utoljára frissítve: péntek, 01 július 2016 10:14