Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
"Gyorsaság, defekt, látvány és élvezet" Fotó: Galadriel Sportfotó (Szegedi Gabriella)

"Gyorsaság, defekt, látvány és élvezet" Kiemelt

Az idei bajnoki szezon már véget ért, azonban Kazár Miklós nem tud versenyzés nélkül élni, ennek megfelelően gőzerővel készül az idei év végi meghívásos versenyekre. Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a Mikulás Rally, amelyen a korábbi négyszeres abszolút bajnok Dallos Ferenccel a jobb egyben állt rajthoz, és végül a negyedik helyen végeztek. Habár Kazár nem teljesen elégedett az eredménnyel, azonban idén még lesz lehetősége arra, hogy egy jobb eredménnyel zárja az évet.

Úgy tűnik, a bajnokság lezárását követően sem csökkent a versenyláz a Pro Racers pilótájában, hiszen az egyik legnépszerűbb, a bajnoki versengésbe nem számító Mikulás Rallye-n – szokás szerint – ott volt a rajtnál. Igaz, megszokott partnere, Ferencz Ramón helyett – szintén már hagyományosan –Dallos Ferenc ült be az anyósülésre, hogy diktálja az itinert. Az alkalmi kettős nem is vallott volna szégyent – az első gyorsaságit meg is nyerték – de a balsors egy defekt formájában ismét közbeszólt. Noha ennek ellenére mindent megtettek Kazárék a minél jobb helyezésekért, végül igencsak látványos autózással a negyedik helyen zárták a Mikulás Rallye-t, ami a körülményeket figyelembe véve abszolút nem rossz teljesítmény. A Pro Racers pilótája pozitívan várja az évzáró Szilveszter Rallye-t, melyet 2015 után szeretne ismét megnyerni.

„Nem titok, nagyon szeretünk murván versenyezni, így egy pillanatig sem volt kérdéses az indulásunk. Tudjuk, hogy ez egy buliverseny, amit imádnak a nézők, ám én úgy vagyok vele, ha már versenyen indulok, akkor ott a legjobban szeretnék teljesíteni. Ramón helyett ismét Feri diktálta nekem az itinert, és úgy kezdtük a versenyt, ahogy azt megálmodtam. Ám amíg az első kör végénél minimális volt a különbség, addig a második körben ismét beütött az idén szinte minden versenyünkön jelentkező krach. Kaptunk egy defektet, emiatt kicsit hátrébb csúsztunk, és meghatározta a további versenyünket, hogy a pótkerekünk nem volt tökéletes, nem tudtuk tartani a tempót a többiekkel. Ez van, és örömünkre szolgált, hogy ezek ellenére is sikerült abszolút negyediknek befejeznünk a versenyt. Nagyon jól éreztük magunkat, szerintem elég látványosan mentünk, a nézők is és mi is élveztük az egészet, és ez a lényeg az ilyen versenyeken” – jelentette ki Kazár Miklós.