Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Herczig Norbert MOL színekben a Rally EB-n Kiemelt

Herczig Norbert négyszeres abszolút magyar ralibajnok és új navigátora, Ferencz Ramón az idei szezonban nemzetközi szinten méretteti meg magát a Rallye Európa Bajnokságon. A magyar bajnok a MOL Racing Team színeiben áll rajthoz az ERC futamain és a megszokott Skoda Fabia R5-öst természetesen a nemzeti olajvállalat versenyüzemanyaga hajtja majd.

A MOL és a bajnok együttműködése több évre nyúlik vissza. Norbi 2016 óta használja a MOL saját fejlesztésű MOL Racing Fuel RST (Rally Standard) névre keresztelt versenyüzemanyagát, mely már abban az évben is abszolút magyar bajnoki címhez segítette. A tavalyi szezon kezdete előtt a MOL és a versenyző megerősítették együttműködésüket, a vállalat a magyar bajnok támogatójává lépett elő, és Herczig Norbert a 2017-es szezont is abszolút bajnoki címmel zárta.

A felek most új szintre emelik együttműködésüket: a MOL támogatásával Herczig Norbert a MOL Racing Team keretei között a rali Európa-bajnokságban (ERC) méri össze képességeit a kontinens legjobb versenyzőivel. A MOL nemcsak szponzorként, hanem üzemanyag-beszállítóként is támogatja a magyar bajnok sikereit, hiszen az ERC-futamokon is a nemzetközi szabványoknak megfelelő vadonatúj fejlesztésű versenybenzinnel indul.

„Évek óta tudatosan készülünk arra, hogy a nemzetközi mezőnyben is megmutathassuk mire vagyunk képesek, azonban erre eddig megfelelő háttér nélkül nem volt lehetőségünk. Büszke vagyok arra, hogy az ország egyik legnagyobb vállalata és a többi partnerünk is úgy döntött, hogy támogat a céljaink megvalósításában. Biztosíthatok mindenkit arról, hogy mindent megteszünk azért, hogy a legjobb eredménnyel zárjuk a versenysorozatot” – nyilatkozta Herczig Norbert, négyszeres abszolút magyar bajnok.

Norbi új társa Ferencz Ramón az egyik legtapasztaltabb navigátor a hazai rallysportban, aki szintén több bajnoki címmel is rendelkezik. Az új versenysorozat mellett az új felállás is egy komoly szakmai kihívás lesz a fiuk számára, hogy minél hamarabb összeszokjanak a nagyrészt teljesen ismeretlen pályák teljesítéséhez. A régi biztos pont az viszont változatlan! Ahogy a hazai versenyekre hosszú évek óta, így most a nagy külföldi megmérettetéshez is az osztrák BRR Rally Team biztosítja Norbiék részére a versenygépet, akik már kiemelt partnerként régen aktívan részt vesznek a cseh márkánál a Fabia különböző versenyváltozatainak fejlesztésében is!

A nyolc fordulós Európa Bajnokság mellett egy magyar futamon, várhatóan a Veszprém Rally-n is szurkolhatnak majd a csapatnak a hazai rallye rajongók is.