Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Két bajnokságban, két autóval, két navigátorral vág neki Botka Dávid 2016-nak Kiemelt

A Rally Európa Bajnokságon 2015-ben kategória bajnoki címet szerző Botka Rally Team az idei versenyévadban két versenyautót állít csatasorba a bajnok pilóta mellett két navigátor foglal majd helyet. Az ERC sorozatban Szeles Péterrel nyolc futamon állnak rajthoz a Citroën DS3 R5-ös versenyautóval fellépnek a bajnokság csúcskategóriájába, míg a Magyar Országos Rallye Bajnokságban Bazsó Attilával és a Mitsubishi Lancer Evo IX R4-el versenyez Botka Dávid 2016-ban.

A Citroën Pásztor Pesti úti szalonjában megtartott sajtótájékoztatóval egybekötött közönségtalálkozón a kora délutáni időpont ellenére kifejezetten sokan vettek részt. A média képviselői mellett a rajongók is meglepődve álltak a két autó előtt.


„Ahogy mondtam korábban is, sokat dolgoztunk az idei évünkön.” - mondta Dávid - „Az egyértelmű volt, hogy az elkezdett úton tovább szeretnénk menetelni, az ERC sorozatban továbbra is részt kívánunk venni, immár a legfelső kategóriában.
Voltak partnereink, akik ezt maximálisan támogatták és a segítségükkel az új autónkkal, a DS3 R5-el idén is indulhatunk az EB-n. Nyolc futamot terveztünk és nem volt kérdés, hogy Szeles Petivel indulok.”


Az R5-ös versenyautó mellett ott állt egy Mitsubishi Lancer Evo IX is. Hasonló autóval nyerte a bajnoki címét a Botka-Szeles duó, de most Bazsó Attila neve szerepelt Dávidé mellett.


„Bazsó Attila segítségével egy másik projectet is össze tudtunk rakni az idei szezonra!” - magyarázza a pilóta - „A támogatók egy körének az volt a fontos, hogy a hazai közönség előtt szerepeljünk és Attilával a Magyar Országos Rallye Bajnokságon is részt veszünk! Itt is nyolc futam szerepel a naptárunkban és az R4-es autóval versenyzünk majd.”

Szeles Péter tavaly, év közben ’csapódott’ a Botka Rally Teamhez, de a csapat hamar befogadta az ambiciózus, fiatal navigátort.
„Kihívásokkal teli volt az előző szezon. De pont ezért, és természetesen az elért jó eredményért is: szenzációs volt! Az idei pedig még jobb lesz! :)” - mondta lelkesen a Citroën DS3 R5 navigátora. „A tavalyi tapasztalatokat kamatoztatva 2016-ban még jobban ki szeretnénk aknázni a lehetőségeinket.”


Bazsó Attila az előző szezont - élete első szezonját - a korábbi magyar abszolút bajnok, Spitzmüller Csaba mellett navigálta végig.
„Nem vagyok még rutinos navigátor.” - vallotta be Attila – „Nagyon sok belső felvételét néztem végig Dávidéknak. Sok információt vár el és a megfelelő időben kell bemondani a kanyarokat. Dávid és Peti is nagyon készséges. Biztosítottak róla, hogy segíteni fognak felvenni a ritmust és egy nagyon élvezetes szezon elé nézhetünk.”

„Köszönjük mindenkinek, aki eljött a sajtótájékoztatóra. Köszönjük Pásztor Tamásnak, hogy az impozáns szalonjába hívhattuk meg az érdeklődőket. Reméljük mindenki jól érezte magát és mindenkinek válaszolni tudtunk a kérdésére.” - búcsúzott a vendégektől Botka Dávid.

A csapatvezető, Földesi Csaba a sajtótájékoztató után azonnal összehívta a gárdát, és már a Kanári szigeteken megrendezendő Európa-bajnoki verseny logisztikai kérdéseit beszélte meg a fiúkkal.
Az ERC sorozatban február első hétvégéjén a lett futammal, havas versennyel a Liepäja Rally-val kezdődött volna a bajnokság ám túl enyhe időjárás miatt (mivel hideg és hó helyett csak eső és sár várt volna a versenyzőkre) a rendezők inkább lemondták a futamot melyet talán egy későbbi időpontban rendeznek meg.

fotók: www.duen.hu

Utoljára frissítve: hétfő, 01 február 2016 13:37