Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Neuville duplázott Argentínában Fotó: Amber PR

Neuville duplázott Argentínában Kiemelt

Thierry Neuville Korzika után zsinórban másodszor is győzött a hétvégi Argentin Ralin. A Hyundai belga pilótáját csapattársa, Andreas Mikkelsen követi másodikként. A bronzérmes helyen a címvédő világbajnok, Sebastien Ogier ért célba, s ezzel tovább nőtt a hátránya az egyéni ponttábla második helyén.

A Hyundai pilótája pénteken ragadta magához a vezetést, mikor Ott Tanak törött tengelye miatt megpördült. Szombaton aztán egy generátormeghibásodás végleg véget vetett az észt dobogós reményeinek, s ezzel egyenes út vezetett Neuville győzelméig. Fekszik a belga számára az argentin terep, 2017 után ismét győzelemre vitte csapatát.

„Nagyszerűen érzem magam és büszke lehetek arra, amit elértem. Fantasztikus autónk volt a hétvégén, nagyon kényelmesen éreztem magam benne. Az egész csapat keményen dolgozik és látszik is az eredménye. A elsőség nagyon jó a világbajnokság szempontjából, de a következő versenyek nehezebbek lehetnek.” – figyelmeztet a versenygyőztes pilóta.

Andreas Mikkelsen számára nagyszerű eredménynek számít a második helyezés, főképp a kihagyott Korzika Rali után. Több, mint egy éve állt dobogón utoljára a norvég, s amellett, hogy ez jó megerősítés számára, megmutathatja a csapatnak, hogy érdemes számolni vele. A következő ralin, a világbajnokságban idén debütáló Chilében is ő vezetheti a Hyundait, s bizonyára nagyon készül rá, hogy éljen is a lehetőséggel.

Sebastien Ogier harmadik lett a Citroennel, de nagy csatát vívott ezért a negyedikként befutó Kris Meekével. Utóbbi egy defektet is kifogott az utolsó öt kilométeren. Ogier nagyon hajtott, a Power Stage-et is megnyerte, s begyűjtötte az azért járó öt pontot. Meeke ralija nem bizonyult túl szerencsésnek. Még szombaton tíz másodperces büntetést szedett össze, mert rossz útvonalon haladt és emiatt a dobogósról az ötödik helyre esett vissza. S hiába verekedte vissza magát az északír versenyző az élmezőnybe, aztán újra visszazuhant.

Jari-Matti Latvala egy ötödik hellyel ünnepelte 200. rali világbajnoki rajtját. Ez a helyezés felüdülés volt számára, hiszen egyedül a Monte-Carlo Ralin sikerült még az ötödik helyen célba érnie, a többin hátrébb végzett. A finn pilótát a nagyon csalódott Dani Sordo követi a hatodik helyen, aki sokat szenvedett autója erőtlensége miatt, s a negyedik helyről csúszott vissza a hatodikra. Chilében sajnos nem bizonyíthat a spanyol, át kell engednie az autóját az ott induló Sebastien Loebnek.

A hetedikként végző Teemu Suninen volt az egyetlen M-Sport pilóta, aki célba ért. Elfyn Evans ugyanis még szombaton karambolozott és kiesett. Ott Tanak megpróbáltatásai dacára végül nyolcadik lett. Az első tizet Mads Östberg és a WRC2 győztes Pedro Heller zárja.

A Rali Világbajnokság mezőnye ezúttal nem tér vissza Európába, hiszen két hét múlva (2019. május 8-12.) debütál a murvás Chile Rali. Aki megszerzi az első győzelmet, annak a neve bekerül a Rali Világbajnokság történelemkönyvébe.

Kapcsolódó elemek