Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Ogier uralkodott Korzikán is Fotó: Amber PR

Ogier uralkodott Korzikán is Kiemelt

Rajtcél győzelmet szerzett Sebastien Ogier a Korzika Ralin, s ezzel 17 pontra növelte előnyét az egyéni ponttáblán Thierry Neuville-hez képest. Az idei szezon szemmel láthatólag jobban megy a franciának, mint a tavalyi első ment a Forddal és az M-Sporttal. Négy raliból hármon máris győzedelmeskedett, ezzel lerakta a kézjegyét mindjárt az év elején. A második helyen Ott Tanak ért célba, őt pedig a tavalyi Korzika-győztes  Thierry Neuville követte bronzérmesként.

„Nagyszerű hétvégén vagyunk túl, nagyon örülök az itteni teljesítményüknek. Nagyon jó hír, hogy fejlődünk és az autó is gyorsabb, mint tavaly volt. Nagyon élveztem a versenyt, jó mulatság volt és szép emléke ez a 10 éve pont itt megszerzett junior bajnoki címemnek.” – szögezte le Sebastien Ogier.

Az M-Sport  franciájának nagyon ment a versenyzés a Tour de Corse aszfaltos útjain. Már a nyitó gyorsaságin az élre állt és ahogy növelte előnyét nem nagyon kellett félnie a vetélytársaktól. Thierry Neuville szorongathatta volna meg, de a belgának meggyűlt a baja a Hyundaijal, aminek a nehéz beállítása miatt nem tudott Ogier nyomába érni.

A záró szakaszokon ráadásul még Ott Tanak is kielőzte Neuville-t, s ezzel a Toyotához került a második helyezés. Ezzel azonban még közel sem értek véget a Hyundai belga pilótájának megpróbáltatásai. Az utolsó szakaszon, a Power Stage-en, motorproblémái akadtak, így végül kénytelen volt beérni a bronzérmes helyezéssel.

Dani Sordo a negyedik helyen vitt célba autóját. Ezt a helyet annak köszönhette a spanyol, hogy a Toyotával versenyző Esapekka Lappi letért az útról és azáltal a negyedikről a hetedik helyre esett vissza. Később visszaküzdötte magát a finn pilóta és meg is nyerte a Power Stage-et és a vele járó extra pontokat. A célba azonban csak a hatodik helyen ért be Elfyn Evans mögött. Andreas Mikkelsen nem tudta tartani a tempót az élen haldókkal, így csak hetedik lett.

A WRC2-ben versenyző Jan Kopecky megnyerte a kategóriát a Skodával, s összetettben a nyolcadik lett. Az első tizet Kris Meeke és a francia Yoann Bonato zárja. Előbbi a Rally 2 szabályozás értelmében folytatta a ralit kiesését követően, éppúgy, ahogy a kilencszeres ralibajnok  Sebastien Loeb is. A ralis legenda még pénteken hajtott be egy árokba a Citroennel, de később folytatta a versenyzést és végül a 14. helyen ért célba.

Jari-Matti Latvala is kiesett, miután nagyon lezúzta autóját a nyolcadik gyorsasági szakaszon. A Toyota finnje volt az egyetlen az élmenők között, aki nem folytatta a versenyzést (a Rally 2 szabály alatt).

A következő világbajnoki ralira három hetet kell várnunk, hiszen 2018. április 26-29. között kerül megrendezésre az Argentin Rali. 2017-ben a Korzika Ralin megszerzett győzelmét az Argentin Rali-győzelemmel fejelte meg Thierry Neuville. Nem volt sima győzelem, hiszen épphogy elorozta az elsőséget Elfyn Evanstól. A bronzérmes helyen Ott Tanak ért célba. Miután ők most is jó eredményt értek el, várhatóan Argentínában sem kell majd szégyenkezniük.