Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Ogier visszatért és ötödjére is győzött Fotó: Amber PR

Ogier visszatért és ötödjére is győzött Kiemelt

Bár tavaly átengedte a Wales Rali győzelmet Elfyn Evansnak, idén visszavette a stafétabotot Sebastien Ogier és újra győzedelmeskedett azon a ralin, ahol nagyon domináns teljesítményt nyújtott évek óta. Ez volt a francia pilóta ötödik győzelme Walesben és ez a siker elég volt arra, hogy visszavegye a második helyét az egyéni ponttáblán. A második helyen Jari-Matti Latvala ért célba, míg bronzérmesként Esapekka Lappit üdvözölhetjük, aki szintén segítette a Toyotát abban, hogy 20 pontosra növelje előnyét a gyártók között.

Latvala vs. Ogier

Latvala egyébként nagyon nagy küzdelmet folytatott a végső győzelemért. Rá is fért volna az a finnre, hiszen idén még nem sikerült befejeznie egy versenyt sem az élen. Az M-Sport pilótája viszont az utolsó napra összekapta magát, visszavágott, három egymás utáni szakaszgyőzelmet is begyűjtött (így a Power Stage győzelmet is) és megnyerte az aszfalttal nehezített murvás versenyt.

„Nagyszerű hétvége volt nagyon nehéz harccal. A Toyota nagyon erős volt, Ott nagyon elhúzott mielőtt gondjai akadtak volna az autóval, majd Jari-Matti személyében kaptam erős ellenfelet. Nem tudom, hogy az élen maradtam-e volna az erdőben, de az aszfalt egy olyan útfelszín, amit szeretek és így sikerült bebiztosítanunk a győzelmet.” – szögezte le a versenygyőztes francia.

Neuville előnye csökkent

Craig Breen dobogós helyre hajtott, de kicsúszott és végül a negyedik helyen ért célba a Citroennel. Az egyéni ponttáblát vezető Thierry Neuville végül ötödik lett, ezzel hét pontos előnnyel várja a szezon utolsó két raliját. Nem ülhet ölbe tett kézzel a belga, ha végre zsebre szeretné vágni a bajnoki címet, oly közel ahhoz. A Hyundai pilótája egyébként az utolsó három gyorsaságin ugrott előre három helyet, s ezzel sikerült norvég csapattársa, Andreas Mikkelsen elé kerülnie.

Hayden Paddon a harmadik Hyundai volánja mögött hetedik lett. Mindhárom Hyundai-pilóta előnyt kovácsolt Mads Östberg megpördüléséből, aki emiatt végül csak a nyolcadik helyen tudott célba gurulni Citroenjével.

A WRC2 kategória győztese, Kalle Rovanpera és csapattársa, Pontus Tidemand zárják az első tizet.

Tanaknak nem sikerült a negyedik

Ott Tanaknak nem sikerült folytatni eddigi csodás zsinórban elért győzelmeit. Toyotája műszaki meghibásodása (törött hűtő) miatt szombaton feladni kényszerült a versenyt. Az észt ezzel visszaesett az egyéni ponttábla harmadik helyére. Nem csak ő esett ki, a tavalyi győztes brit Elfyn Evans sem ért célba autója meghibásodása miatt.

Érdekessége a versenynek, hogy a Power Stage-et kétórás késéssel kezdték meg egy a ralival összefüggésben nem lévő baleset miatt. A késés miatt csak 14-en vettek ezen részt, így pontokkal nem jutalmazták a résztvevőket.

Már csak két rali van hátra a szezonból, s a következőt, amely egyben az utolsó európai megmérettetés, három hét múlva (2018. október 25-28.) rendezik meg. Ez a vegyes (murvás-aszfaltos) útfelszínű Katalán Rali lesz. Spanyolországban várható nagy harc alakul majd ki a két világbajnoki aspiráns, Sebastien Ogier és Thierry Neuville között, éppúgy, mint tavaly is. 2017-ben Ogier második lett a spanyol ralin, míg belga vetélytársa törött felfüggesztéssel kiesett.