Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Pethő István: Cél a dobogó

Már csak pár nap és ismét felbőgnek a motorok, ezúttal a Nyíregyháza Rallye alkalmából. 

 

Komoly évzáró versenynek nézünk elébe, ahol a magyar rallye színe-java képviseli magát, hiszen ORB (ORC), Historic, és a Rallye2 verseny is egyben.
Ezen alkalomból a Pethő (Tyutyu) István - Holecz László páros is leporolta a VFTS-t, és készen állnak egy igazán komoly bevetésre!

 

Szia Tyutyu, ha jól tudom a Salgó volt az utolsó Rallye2 verseny, ahol rajthoz álltatok. Mi történt veletek azóta?
- Sziasztok! Igen, az utolsó "éles" bevetésünk az a Salgó volt. Utána voltunk még az SRT Laktanya Szlalomon csapatni, a nagy revízió előtt szerettük volna, ha kijön az autó összes hibája. Ez sikerült is, mert a diffi megadta magát a végére.

Az autón történt valami fejlesztés?
- Igen, kapott egy lámpasort! :D Komolyra fordítva a szót, fejlesztés igazából nem történt. A revízió alkalmával az ilyenkor szokásos dolgokat cseréltük és ellenőriztük. Hajtáslánc, váltó, stb. Nagy "fejlesztéssel" nem készülünk a hétvégére - volt több elképzelés is - de inkább elvetettük őket. Most fontosabb, hogy a technika stabilan működjön, és célba érjünk!

Sikerült felkészülni a Nyíregyháza Rallye-ra?
- A pályák az utolsó pillanatig titkosak voltak, így belső felvételeket sem tudtam nézni. Holnap fogják a motort és a futóművet beállítani (2 nappal a verseny előtt). A srácokkal közösen építjük az autót, nem nagyon van időnk és lehetőségünk tesztelni. Mindig mondjuk, hogy "na majd erre a versenyre tényleg úgy fogunk készülni, ahogy a nagy könyven meg van írva" de valahogy sosem úgy alakul. Hogy most sikerült-e felkészülnünk? Az majd a hétvégén kiderül!

A szombati napotok elég hosszú lesz, 9 gyorsasági szakasz vár rátok. Ismerős a zempléni környék vagy újdonság lesz számotokra?
- Igen! Az biztos, hogy nagyon hosszú napok állnak előttünk! Ráadásul még nem igazán versenyeztem sötétben (talán egyszer egy Szilveszter Rallye-n) de már nagyon várom! A Salgótarján és a Pécs környéki szakaszokat mondhatni ismerem, ellenben a Zemplén teljesen új lesz számomra, nem mentem még ezeken a gyorsokon!

Hogy álltok a bajnokságban jelenleg?
- A Lada kupában az 5. helyen, abszolútban pedig a 11. helyen állunk.

Milyen eredménnyel lennél elégedett a hétvégén?
- Nagyon szeretnék a dobogón végezni! Szeretnék egy igazán jót kocsizni. Nem a bajnokság és a pontok miatt, inkább önmagamnak szeretném bebizonyítani, hogy tudok igazán gyors lenni!

Tyutyu, köszönöm szépen a beszélgetést, és sok sikert nektek a hétvégére!
- Én is köszönöm! Igyekszünk mindent beleadni, és bízunk benne, hogy összejön a dobogó!

Reklámpartnereink:

Molvi Trade Kft., Pet-Pack Kft., Fémtiszta Kft., Dr. Marcus, Lajosházi Csaba E.V., T+F Kft., Strapa Pack Kft., Target Group Kft., Moon 42 Kft., I.E.J. Zrt., 3Dream Soft Kft., Brikettalo.hu, VPT Group, Fuky Csoki

Hajósi Miklós

Önöknek - Önökért!
 

Webhely: www.hajoka.hu