Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Tanak duplán duplázott Fotó: Amber PR

Tanak duplán duplázott Kiemelt

Ott Tanak rajta maradt a győztes hullámon a Finn Ralit követően és zsinórban másodszor is behúzta a Német Rali győzelmet. A második helyen a világbajnokságban vezető Thierry Neuville ért célba, ezzel növelte előnyét az egyéni ponttábla élén. Bronzérmesként Esapekka Lappit üdvözölhetjük. Tanak ezzel a győzelmével becsatlakozott a végső győzelemért folyó küzdelembe.

Az észt rakéta

A fiatal észt pilóta már a legelején begyújtotta a rakétákat a trükkös német aszfalton és a murvás Finn Ralit követően ismét elsőként ért célba, s ezzel négy ralival a szezon vége előtt alaposan meglepte a két nagy riválist, Thierry Neuvillet-t és Sebastien Ogiert. Majdnem tökéletesen sikerült a hétvége számára, egyedül a Power Stage győzelmet kellett átengednie francia riválisának.

„Nem igazán tudom hogyan áll a világbajnokság, de nagyszerű, hogy pont ezt a versenyt nyertem meg. A mai reggel nagyon-nagyon nehéz volt. Seb nagyon nyomta a gázt és nehéz volt lépést tartani vele.” – mondta a 30 éves pilóta, aki már a verseny elején letette kézjegyét, s az élre állt. Ogier szombaton megállt, hogy kicserélje sérült abroncsát, s ekkor a második helyről visszaesett, ami megkönnyítette az észt pilóta dolgát.

Kiesések

A második helyet öröklő Neuville nem igazán tudott lépést tartani a Toyota élmenőjével. Helyezését ezüst tálcán kapta mikor a Dani Sordo és Jari-Matti Latvala közötti harc kiélesedett, s az végül mindkettőjük számára katasztrófával zárult vasárnap reggel. Latvala még az első gyorsaságin autója hidraulikus meghibásodása miatt esett ki. Sordo eközben a szőlőtőkék között kötött ki autójával. Bár végigbicegett a szakaszon, de sérülései menthetetlenek voltak.

Nagy meglepetésre a Toyotával versenyző Espekka Lappi pályafutása legjobb aszfaltos eredményét lépte meg Németországban.

Ogier nyeri a Power Stage-et

Sebastien Ogier számára nem túl eredményesen zárult a hétvégi rali. Túlélt egy defektet, s szerencséjére a negyedik helyért járó pontok mellett a Power Stage-en elért maximális pontszámával riválisa csak két ponttal tudta növelni előnyét a világbajnokságban.

Ogier csapattársa, Teemu Suninen ért célba ötödikként első aszfaltos versenyén. A fiatal finn pilóta Andreas Mikkelsent előzte meg, aki keményen küzdött autója vezethetőségével. Az i20-as versenyző hatodik lett Craig Breen előtt. Az első tizet a privát induló, a helyi hős Marijan Griebel, A WRC2 győztes Jan Kopecky és Kalle Rovanpera zárja.

Távozók

Több pilóta is rossz szájízzel távozik a germánoktól. Elfyn Evans kicsúszott és megsérült az autója, s ezzel kiesett az első tízből. Később visszatért, de a Power Stage-en is megpördült és végül pontok nélkül távozott. Mads Östberg az utolsó nap első szakaszán karambolozott.

A következő világbajnoki ralira ismét hosszabban kell várnunk, hiszen 2018. szeptember 13-16. között kerül megrendezésre a versenynaptárba hét év kihagyás után a Lengyel Rali helyére visszatérő murvás Török Rali.