Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Tanak győzött, Ogier ismét az élen Fotó: Amber PR

Tanak győzött, Ogier ismét az élen Kiemelt

A murvás Szardínia Rali után a hétvégi aszfaltos Német Ralin is Ott Tanak, az M-Sport pilótája győzedelmeskedett. Tanak végig nagyon jól versenyzett, a rali elejétől kezdve domináns versenyzést mutatott be, jól feküdt ez az úttípus is az észt tehetségnek. A Citroen ezúttal összeszedte magát, hiszen másodiknak nagy meglepetésre Andreas Mikkelsen ért célba a C3-as volánja mögött. Sebastien Ogier is nagyon igyekezett, s erőfeszítései a harmadik helyre voltak elegendőek, ráadásul a Power Stage-en is szerzett értékes pontokat. A francia ezzel a teljesítménnyel ismét vezeti az egyéni ponttáblát.

Dani Sordo számára ez a Német Rali nem a megszokott séma szerint alakult. A Hyundai pilótája még az első tíz között sem ért célba, pedig 2013-ban győzött és korábban hétszer is felállhatott a német dobogóra. A spanyol a Power Stage-győzelemmel és az érte járó öt bónusz ponttal vigasztalódhatott. Utána az alábbi négy pilóta következett és kapott további 4-3-2-1 pontot: Esapekka Lappi, Jari-Matti Latvala, Ogier és Craig Breen.

Thierry Neuville nagyon szép pozícióból kezdte meg a Német Ralit. Finnország után az egyéni ponttábla első helyén állt megosztva azt az addig egyeduralkodó Sebastien Ogier-val. A belga itt viszont nem bírta a rá nehezedő nyomást, s szombaton kiesett a versenyből. A Hyundai i20-as hátsó felfüggesztése törött el az első katonai gyorsasági szakaszon. Félig kitört hátsó kerékkel bicegett tovább a belga pilóta, s konstatálhatta, hogy a már közel érzett világbajnoki cím ismét távol került tőle. Kiesése miatt ugyanis hatalmas előnyre tett szert Ogier. Az M-Sport pilótája harmadik helyével és az értékes bónuszpontokkal tovább növelte előnyét a ponttáblán mindössze három versennyel a szezon vége előtt.

„Valószínűleg nagyon megütődött az abroncs. Ismertem jól azt a kanyart, és kis mozdulattal levágtam. Most el kell ezt fogadnom és előre tekintenem. Fontos, hogy motivált maradjak a következő ralikra, az egyéni világbajnoki címért folyó harc még nem dőlt el.” – szögezte le határozottan Neuville, aki egyébként a Rally2 szabályzat értelmében folytatta a versenyzést, de a Power Stage-en nem sikerült pontszerző helyen célba érnie.

A Citroen még a rali előtt felfogadta Sebastien Loeböt, hogy aszfalton tesztelje a Citroent és olyan segítséggel lássa el a csapatot, amivel pozitívan zárhatják ezt az egyáltalán nem kielégítő évet. Andreas Mikkelsent még korábban leigazolták a franciák, tőle remélve szebb eredményeket. A norvég pilóta nem szégyenkezhet, de eredményei még így is távol álltak az elvárttól. Mikkelsen Németországban azért még kimutatta a foga fehérjét és a nagyon szép második helyezést érte el. Ami nem is rossz, hiszen a francia gyártónak ez az első dobogós helyezése Kris Meeke mexikói győzelme óta.

Kitűnő finnországi teljesítményét követően a Toyota most nem jeleskedett. Legjobban helyezett pilótája Juho Hanninen volt, aki végül a negyedik helyre hozta célba az autót. Őt egy másik citroenes pilóta, Craig Breen követte ötödikként.

A fiatal walesi pilóta, Elfyn Evans hatodik lett, pedig korábban előkelőbb helyeken is autózott, de vasárnap Hanninen és később Breen is kielőzte. A hetedik helyezés Jari-Matti Latvaláé lett. A finn pilótát Hayden Paddon és az M-Sport helyi vendégpilótája, Armin Kremer követte a nyolcadik és kilencedik helyen. A tizedik helyezett Eric Camilli egyben a WRC2 kategória győztese is.

A Korzika Ralit követően nagyon hosszú szünet következik. A következő ralit ugyanis csak október elején (2017. október 5-8.) rendezik meg. Ez a vegyes (murvás-aszfaltos) útfelszínű Katalán Rali lesz. Spanyolországban várható nagy harc alakul majd ki a két világbajnoki aspiráns, Sebastien Ogier és Thierry Neuville között. 2016-ban előbbi az első, míg utóbbi a harmadik helyen ért célba. Ez a felállás idén Neuville-nek nem lesz elegendő, ha harcban szeretne maradni a végső győzelemért.

Utoljára frissítve: vasárnap, 20 augusztus 2017 18:42