Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Tanaké a győzelem Chile után Portugáliában is Fotó: Amber PR

Tanaké a győzelem Chile után Portugáliában is Kiemelt

Ott Tanak begyűjtötte idei harmadik győzelmét a hétvégi Portugál Ralin. Ahogy várható volt az első három helyen a három világbajnoki aspiráns ért célba. Tanak legnagyobb ellenfele ezúttal mégis Kris Meeke volt, aki azonban kiesett a cél előtt. A második helyezés így Thierry Neuville-é lett, míg Sebastien Ogier-nek a bronzérmes hely jutott.

Most sem okozott csalódást a küzdelmeiről híres Portugál Rali, amelynek az utolsó napja igencsak drámaira sikerült. Kris Meeke az utolsóelőtti szakaszon megcsúszott, de még ekkor sem szálltak el teljesen a győzelmi esélyei. Azoknak akkor mondott búcsút, amikor egy szakasszal később, az utolsón, nekicsapódott egy akadálynak és egy kereke kitört, ami miatt fel kellett adnia a versenyt. Hát, nem nagyon unatkozott a brit pilóta Európa legnyugatabbra fekvő országának raliján, számára nagyon fájdalmas lehetett úgy feladni a versenyt, hogy már a célt is látta.

Dani Sordo jól kezdte meg a ralit, de autójának technikai meghibásodása miatt visszaesett a mezőny elejéről, s ez volt az a pillanat, amikor a Toyota élpilótája az élre állt, s bár vetélytársait távol tudta magától tartani, pihenni mégsem tudott, mert azok folyamatosan próbáltak egyre közelebb és közelebb kerülni a győzelemhez.

Tanak így végül csekély előnnyel vágott neki az utolsó napnak, miközben északír csapattársa autója lengéscsillapító meghibásodásával küzdött, ugyanazzal, ami Jari-Matti Latvalát is hátráltatta a harmadik Yarisban. Az észt ezután nem teketóriázott és lerázva követőit megnyerte a versenyt.

Thierry Neuville Meeke kiesésének köszönhetően ugrott a második helyre, miközben az egyéni ponttáblát vezető Sebastien Ogier ért célba harmadikként. Nagyon nehéz ralin van túl a mezőny, egyedül e három pilóta úszta meg komolyabb technikai gondok nélkül.

Nagyon sokan kiestek a hétvége alatt. Sebastien Loeb még az első nap során, Esapekka Lappi pedig az utolsón pördült ki. Az M-Sport pilóták ezt ki is használták és a hátsó helyekről indulva Teemu Suninen és Elfyn Evans felugrottak a negyedik és ötödik helyre.

A hatodik helyen a WRC2 kategória győztese, Kalle Rovanpera vitte célba Skodáját. Az első tizet Jan Kopecky, Pierre-Louis Loubet és Emil Bergkvist zárja.

Két hét múlva, 2019. június 13-16. között kerül megrendezésre a Szardínia Rali. Tavaly egy kemény Portugália Ralit egy izgalmas rali követett Olaszországban. Thierry Neuville akkor az utolsó gyorsaságin előzte meg nagy riválisát, Sebastien Ogiert és az utolsó pillanatban húzta be a győzelmét. A harmadik helyen Espekka Lappi ért célba a Toyotával.

Sebastien Ogier vezetett a rali nagy részében, de szombat délután elkezdte őt támadni a belga pilóta. Ez odáig vezetett, hogy vasárnap már ölre menő harc folyt a Hyundai és az M-Sport pilótája között a győzelemért. Ogier még 0,8 másodperces előnnyel vágott neki az utolsó szakasznak, a Sassari-Argentiera 2-nek, de az utána következőn Neuville olyan nagyot autózott a Hyundai i20-assal, hogy megelőzte a franciát 0,7 másodperccel. E harc idén is folytatódhat, de egy plusz szereplővel, az idáig hasító Ott Tanakkal, kiegészülve.