Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Újra fejest ugrunk a mélyvízbe

Ceredi verseny meghozta a lendületet a 2016-os évre a Prigyeni „Tiszák” Péter és Furák Ádám párosnak, így a MARB Északi régió következő versenyén, Zabar Domaházán folytatják a harcot a VFTS-el.

Mennyire ismert számotokra a pálya?

Teljes mértékben úgy indulunk neki a hétvégének, mint Cereden, tehát vakon. Annyit tudunk a pályáról, amit belsőkamerás felvételekből lehet tudni. Van már sejtés, hogy mire számíthatunk, de ez majd a szombati pályabejárás alkalmával fog véglegesen kiderülni. A lényeg, hogy újra fejet ugrunk a mélyvízbe és reméljük, hogy hasonlóan jól fogunk benne úszkálni, mint Cereden – mond Peti

Igen, ezt meg kell erősítenem. A pálya teljes mértékben idegen a számunkra. Annyit viszont már leszűrtem belőle, hogy nem túl technikás, pedig én azt szeretem inkább, illetve számomra rövidnek tűnik. – tette hozzá Ádám.

Hogyan készültök erre a megmérettetésre?

Sajnos nem úgy, ahogy szeretnénk, mert rengeteg a munka, jobb lenne, ha többször össze tudnánk futni és átbeszélni a versenyt, mert én ilyenkor már kezdek átszellemülni, ahogy Cereden is tettem. Már hajnal 3-kor fent voltam és videókat nézegettem és gondoltam át a pálya részleteit – mesélte Peti.

Valóban sok a meló. Körülbelül 16 órákat melózok, de ha munka van, akkor nincs mit tenni. Viszont megígértem Petinek, hogy a verseny előtt pénteken mindenképpen leülünk és átbeszélünk mindent, amit a pályáról tudni lehet. – mondta Ádám

Mi a helyzet a VFTS-el? Mit lehet róla tudni?

Cered óta is fejlesztgetünk rajta, de nem mennék bele a részletekbe, maximum a verseny után, hogy mennyire váltotta be a hozzáfűzött reményeket!

Mi lenne a cél ezen a hétvégén?

Hazudnék, ha nem az, hogy épségben beérjünk a célba, de emellett szeretnénk mindent kihozni magunkból, ahogy Cereden is, sőt még jobbat is, hiszen a 2. helytől van még eggyel jobb – mondta Peti.

Való igaz, szeretnénk jó eredményt elérni, de ettől fontosabb az, hogy jó kedvvel szálljunk ki az autóból. Hozzá kell tennem, már előre félek, hogy esni fog, mert akkor vissza kell kicsit fognom Petit, az viszont nem egyszerű sosem. – tette hozzá Ádám.

Köszönöm a riportot és sok sikert a versenyhez!

Köszönjük elsősorban családjainknak a támogatást, Laca Systemnek, LCH-nak, Arthand System Kft.-nek, illetve Ruszkai Rally Teamnek a VFTS-t és a szervizelést.