Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

2019-ben is megrendezik a Budapest Urban Games-t Kiemelt

Idén a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa évad keretén belül, augusztus 31-én, negyedszerre is megrendezik a Budapest Urban Games-t (BUG). Az utcalimpián megtelnek mozogni vágyó emberekkel a közterületek, utcák, parkok, grundok, hogy bizonyítsák, a város a legnagyobb sportpálya, amelynek majd minden szegletét érdemes használni.

Az elmúlt három évben hatalmas népszerűségnek örvendett a BUG, 2018-ban az egyéni- és csapat-regisztrációk is olyan gyorsan beteltek, hogy plusz helyeket kellett felszabadítani. Az idei utcalimpián a szervezők újabb rekorddöntésre számítanak, több ezer amatőr, félprofi és profi élheti át a közösségi mozgás örömét. A Budapest Urban Games egy nap leforgása alatt négy helyszínen ötféle sportágba enged betekintést.

A sportközösségek újra megmérethetik magukat két vérbeli csapatsportágban; a grundfoci és a streetball egyaránt kis csapatoknak, baráti közösségeknek kínál akciódús meccseket a Klauzál téren. A futásra gyönyörű helyszínen, a Citadellán kerül sor, idén 5,5 / 11 / 21 kilométeres távokat gyűrhetnek le a jelentkezők. A Duna átúszása minden évben a rendezvény egyik leglátványosabb eleme, erre az időszakra a hajóforgalmat is leállítják a folyó érintett szakaszán, hogy a több száz érdeklődő átélhesse, milyen érzés a belváros közepén átszelni a vizet.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra elmondta, a budapestiek szeretnek úgy gondolni a városukra, hogy tele van egyedi élményekkel. „Ha budapestiként nemcsak a sportban, hanem a városi életben is új kihívásokat keresünk, akkor a Budapest Urban Games-nél nem találunk jobb apropót. Az utcalimpia egyedülálló élménye ugyan egész évben építi a közösségeket, de a Dunát átúszni, vagy a páratlan panorámájú Gellért-hegyen versenyt futni – erre évente egyszer van lehetőségünk. Budapestiként kihagyhatatlan élmény így ünnepelni a várost!”

„Minden évben hatalmas érdeklődés övezi a BUG-ot, ebből is látszik, hogy a városlakók keresik és értékelik az új mozgási lehetőségeket. Az utcalimpia összehozza az embereket, megteremti az esélyét, hogy már létező sportközösségek között erősödjön a kapcsolat és új barátságok is születhessenek. A Budapest Urban Games olyan, mint a város; idős és fiatal, férfi és nő, amatőr és profi számára egyaránt lehetőséget biztosít a sportolásra. Az idei verseny minden eddiginél izgalmasabbnak és színesebbnek ígérkezik” - mondta Sticzay Péter szervező.

Az esemény idén is mindenki számára ingyenes, a részvétel regisztrációhoz kötött. További részletek ide kattintva érhetőek el.