Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

A férfi vízilabda legnagyobb hazai eseményén szállnak vízbe a sportág legendái Kiemelt

A felnőtt férfi vízilabda legjobbjai és a Masters kategóriában versenyző többszörös olimpiai bajnokok egy tornán szállnak vízbe augusztus 12-én és 13-án a BENU Férfi Vízilabda Magyar Kupa 2020 döntői és a Waterpolo Masters Summer Cup strandvízilabda kupa keretében. A Margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában rendezendő esemény a vízilabdaélet újraindulásának is a jelképe, amihez büszkén csatlakozott a Millennium Masters sztárgárda.

Mindkét nap programja fél ötkor kezdődik a BENU Férfi Vízilabda Magyar Kupa meccseivel, majd az est második felében rajtol a strandvízilabda szabályai szerint megrendezendő Masters kupa. A felnőtt kupasorozat selejtező mérkőzései két csoportban zajlanak, augusztus 6. és 9. között, így a hétvégén kiderül, hogy ki lesz a legjobb négy csapat, akik a finálé gáláján mérkőzhetnek meg a kupagyőzelemért.

A vízilabda élet újraindulását népszerűsítik azok a többszörös olimpiai bajnoki címet szerző játékosok, akik aktív pályafutásuktól már ugyan elköszöntek, de a mai napig a hazai sportélet legkedveltebb alakjai közé tartoznak, ezért minden vízbeugrásukat több száz rajongó kíséri figyelemmel, ők a Millennium Masters legendái. A Waterpolo Masters Summer Cup strandvízilabda kupán a Szécsi Zoltán, Märcz Tamás, Steinmetz Barnabás, Steinmetz Ádám, Kis Gábor, Hosnyánszky Norbert, Fodor Rajmund, Kiss Gergely és Biros Péter összeállítású csapat küzd meg ellenfeleivel. Érdemes lesz kilátogatni a Margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodába, hiszen a fiúk minden bizonnyal utoljára vállalnak tétmérkőzést ebben az összeállításban.

Märcz Tamás, olimpiai bajnok vízilabdázó, a Millennium Masters tagjaként és a magyar férfi vízilabda válogatott tagjaként elmondta: „Ez a nyár most nem a válogatottról szólt, de nagy szó, hogy a megváltozott helyzet ellenére lezajlik a Magyar Kupa-sorozat, ahol a játékosok a klubjaik színeiben vesznek részt, így ez is nagyon hasznos a felkészülésük szempontjából. Tervezni nagyon nehéz, de nem vagyunk lemaradva, alkalmazkodva a helyzethez alakítjuk majd a válogatott felkészülését, most a legfontosabb állomás a kupasorozat, ami visszaadja a fiúknak a versenyzés élményét.”

Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Millennium Masters oszlopos tagja hozzátette: „A vízilabda kupasorozat fontosságát szeretnénk támogatni és népszerűsíteni azzal, hogy újra, együtt, egy torna keretében szállunk vízbe egykori olimpiai bajnok társaimmal. Szeretnénk, ha minél többen látogatnának el a Margitszigetre szurkolni, de emellett fontosnak tartom felhívni a figyelmet arra, hogy a két teljes estés programon is vigyázzunk egymásra. Mindenki, aki kilátogat az eseményre, tegye meg a szükséges óvintézkedéseket a vírus terjedésének megfékezésére.”

A Waterpolo Masters Summer Cup strandvízilabda kupa további indulói, a Masters Európa- és világbajnok Oázis Sport Club, az OSC Masters játékosokból álló, valamint az FTC Masters, 1998-as KEK győztes csapat. A tornára a jegyértékesítés augusztus 9-én indul az Eventim oldalán.