Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

A forradalom napján újra Kolonics György Emlékfutás Kiemelt

Október 23-án tizedik alkalommal kerül sor a Kolonics György Emlékfutásra, amelyet a tragikusan korán elhunyt kétszeres olimpiai bajnok kenus tiszteletére rendeznek. A verseny apropója, hogy a legendás sportoló rendszeresen futott a Bécs–Budapest Ultramaratonon, melynek célállomása a Hősök tere volt, ahol október 23-án értek célba a futók a forradalom emlékére.

Kolonics György (Koló) kétszeres olimpiai és tizenötszörös világbajnok magyar kenus 24 nappal a 2008-as pekingi olimpia előtt vesztette életét, váratlanul, edzés közben, mindössze 36 évesen. Aranyesélyesként indult volna ötödik olimpiájára. Végül C2 párosban Kozmann György mellett helyette Kiss Tamás indult: a kettős 1000 m-en bronzéremmel zárta a versenyt. Az olimpián minden magyar kajakos és kenus gyászszalagot viselt Kolóra emlékezve.

Az Emlékfutásra készült gyönyörű, egyedi befutóérmet közel 4000 futó veheti át a verseny végén. Nevezni a támogatóknak köszönhetően ingyenesen lehetett, de a szervezők továbbra is szívesen fogadják a Kolonics György Alapítvány számára felajánlott adományokat. Az alapítvány célja minél több fiatalt rendszeres mozgásra ösztönözni, illetve számukra sportolási lehetőséget biztosítani.

A futóverseny a KSI Kajak-kenu Egyesület Vízitelepéről (1138 Budapest, Népsziget u. 2.) rajtol el. A Népszigetre a verseny napján tilos autóval behajtani, de a szervezők több helyen is biztosítanak ingyenes parkolási lehetőséget. Díjmentesen használható a Duna Pláza és a Garam utcai TESCO parkolója, de a környező utcákban is rengeteg, az ünnepnapon ingyenesen használható parkolóhely áll rendelkezésre.

A futók az esemény mindhárom távján Ötpróba-pontokat szerezhetnek: 2 km teljesítéséért 1 pont, 11,5 km után 2 pont jár, a félmaratoni táv pedig 4 pontot ér. Aki nem ötpróbázóként nevezett a versenyre, Ötpróba-regisztrációt kapott ajándékba.

További információ a szervező BBU weboldalán.