Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

A víz és az erdő szerelmesei a Hungexpon

A tavasz csalhatatlan jele amikor a Hungexpon megcsodáljuk a legújabb hajókat, fegyvereket, horgászbotokat. Idén február 18-21 között rendezik meg a vásárközpontban a Fehova és a Boat Show kiállításokat.

2016. február 18. és 21. között 25. alkalommal várja a látogatókat a BUDAPEST BOAT SHOW kiállítás a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

Az 1991-ben, az UTAZÁS kiállítás mellett debütáló rendezvény az évek múlásával egyre nagyobb érdeklődésre tartott számot, a 2000-es évek végén már egyedül töltötte meg a HUNGEXPO legnagyobb, „A” pavilonját, és vált Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötőjévé, a hajózás és vízi sportok szezonnyitó nagyrendezvényévé. Később, a 2010-es évek elején csökkenni kezdett a kiállítás látogatottsága, ezért 2013-ban úgy döntöttek a szervezők, hogy a figyelembe véve a piaci változásokat, a kiállítói és látogatói igények figyelembe vételével megújítják a rendezvény alapkoncepcióját. Ennek köszönhetően a BUDAPEST BOAT SHOW újra egyre sikeresebb és látogatottabb. A legfrissebb információk alapján a kiállítás 2016-ban ismét felülmúlja majd az előző évet, annak ellenére, hogy a 2015-ös év, az elmúlt fél évtized legsikeresebb hajókiállítása volt, hiszen a FeHoVa kiállítással közösen, összesen 55.000 látogatót vonzott a területre. A kiállításnak otthont adó „G” pavilonban 80 kiállító mutatta be az érdeklődőknek 80 vitorlás, elektromos és motoros hajóját, számtalan hajózási kiegészítőit, vitorlamárkáit, szolgáltatásait, 2016-ban, pedig mindezt évek óta először, újra két pavilonban tehetik meg a látogatók!

Riói hangulat
A jubileumi BUDAPEST BOAT SHOW fő tematikája a 2016-os Nyári Játékok, így a tavalyi évhez hasonlóan a programszigeten ilyen tematikus rendezvények várják majd a látogatókat. Ennek keretén belül kiállításra kerülnek az olimpiai hajóosztályok, mellettük 9 darab oktatóhajó is, melyeket a közvetlen szomszédságukban felállított 40m2-es bemutató medencében, vízen is ki lehet majd próbálni. További mozgalmas programnak ígérkezik a „Kinect Olimpia”, ahol olimpiai sportágakban lehet majd versenyezni.

Programok
A programszigeten elhelyezkedő bemutató medence nem csak az oktatóhajóknak biztosít helyszínt, olyan programoknak ad otthont, mint az RC vitorlás verseny, vagy a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának bemutatója. Természetesen a szervezők a negyed évszázados jubileumra is gondoltak, ennek tiszteletére Vitorlástörténeti bemutató várja az érdeklődőket, illetve a színpadon beszélgetések zajlanak majd a BUDAPEST BOAT SHOW leghűségesebb kiállítóival is.

Színpad
A BUDAPEST BOAT SHOW főtámogatójáról elnevezett GENERALI Kikötő Színpadon több érdekes program várja mind a szakmai, mind a nagyközönség látogatókat. Természetesen itt is olimpiai hangulat várja az érdeklődőket, a 2016-os Riói Olimpiára készülő, illetve már kvótát szerző magyar versenyzők beszélnek élményeikről, tapasztalataikról. Az olimpiai versenyzők mellett Világbajnokaink is színpadra lépnek, és mint minden évben 2016-ban is szó esik a legnagyobb hazai tókerülő vitorlás versenyről, a Kékszalagról. A riói hangulatról a hétvégi Samba bemutatók gondoskodnak.

Kiállítók újdonságai
A kiállítás szervezői a 2016-os rendezvény kapcsán harmadik alkalommal hirdették meg Újdonság Pályázatunkat, melyre rengeteg pályázati anyag érkezett. Az Újdonság Pályázat célja, hogy a kiállítás támogassa a hazai hajókat, hajózási felszereléseket és kiegészítőket gyártó cégeket. A pályázatokat egy, vitorlázókat, szakújságírókat, versenyzőket, gyártókat is magába foglaló szakmai zsűri értékelte. A díjazott pályázókkal mind a pavilonban, mind színpadi beszélgetések keretei között találkozhatnak a látogatók, így megtekinthetők lesznek a Flaar Kft., Aqwia Kft. és Bravo Boats Kft. legújabb hajói, csakúgy, mint a Csepregi Vízisport Kft. (1D - One Design Sails) vitorla szettje, a Magyar Suzuki Zrt. hajómotorja és Fazekas Ákos hajózást segítő hajóműszere is.

Kedvezményes belépés
A kiállításra érdemes előre váltani belépőt, így elkerülhető a sorban állás a jegypénztáraknál, ráadásul az online vásárolt belépőhöz kedvezményesen juthatnak hozzá a látogatók. Az idei évre a kiállítás médiapartnerének jóvoltából, pedig Playboy VIP jegy is kapható, mely újság előfizetést és parkolási engedélyt tartalmaz. Bővebb információ és jegyvásárlás awww.boatshow.hu weboldalon.

A kiállítás fővédnöke 2016-ban is a rendezvény stratégiai partnerének, a Magyar Vitorlás Szövetségnek az elnöke, fő támogatója, pedig immáron harmadik éve, a GENERALI Biztosító Zrt. A kiállítás média partnere a Playboy.

FEHOVA – a Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek nagyszabású találkozója

"Ősi örökség ez, amit egyik ember örököl, a másik nem. Ősi harc ez, kutatási vágy, megfigyelés, tudásszomj, kalandkeresés, gyűjtési szenvedély, erdők, mezők, nádasok szeretete."

(Fekete István) 

 

Sok szeretettel várunk minden hobby és profi vadászt, horgászt, természetkedvelőt, kedves barátot, ismerőst, szakembert, érdeklődőt a Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállításon 2016. február 18-21. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

Újdonságok 2016-ban:

Elhozzuk a FeHoVára Afrika dzsungeleinek vadvilágát:
Idén újra felejthetetlennek ígérkező trófea-bemutató várja vendégeinket. Az érdeklődők bepillanthatnak az afrikai esőerdők vadonjaiba, és megcsodálhatják az ottani élővilágot „DZSUNGELLÁZ” elnevezésű tárlatunkon.

Látott már több, mint 200 éves trófeát? Nálunk megnézheti:
„Híres vadászok – Jeles trófeák (1810-től napjainkig)” – 37 híres magyar vadász, mint például gr. Széchenyi Zsigmond, Kittenberger Kálmán, gr. Draskovich Iván vagy Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg és az általuk elejtett 45 vad trófeájának bemutatása

A „Nimród vadászpróba” verseny győzteseinek bemutatója

Rekord-bírálat: A CIC nemzetközi bíráló bizottsága és az SCI hivatalos bírálói többek között egy világrekord várományos medve koponyát és bőrt bírálnak el a kiállítás első napján – a trófeák megtekinthetők lesznek a kiállítás zárásáig

A tavalyihoz képest egy még nagyobb pavilont nyitunk meg a horgászoknak, hiszen 30%-kal több horgász kiállító, nagyobb területen vesz részt a rendezvényen, ami még több akciót és még több terméket jelent látogatóink számára.

Az újdonságok mellett számos hagyományos programmal várjuk a kicsiket és nagyokat: vadászkutya fajta- és munkabemutató, sólyomreptetés, lőtér, íjász verseny és bemutató, nyereményjátékok…

Ez alatt a 4 nap alatt minden pavilonunk nyitva áll majd látogatóink előtt, érdekes és izgalmas programokkal várunk mindenkit!
Egyidejű rendezvények:

Budapest Boat Show - G és F pavilonok
V. FeHoVa - MEOE Winterdogshow Nemzetközi kutyakiállítás (CAC, CACIB) - B, 16, 17, 18 pavilonok
Bocuse d’Or Nemzetközi szakácsverseny, hazai döntő - A pavilon
Íjász verseny és bemutató - D pavilon

Nyitva tartás:
2016. február 18-20., 9-18 óráig
2016. február 21., 9-17 óráig