Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Búvárkodni, vízilabdázni, úszni várják a budapestieket a Dagályba Kiemelt

Július 3-án különleges sporteseményre várják a fővárosiakat a kívül-belül megújult Dagály fürdőben. A Budapesti Vízilabda Szövetség, a Budapesti Úszó Szövetség és a Budapesti Búvár Szövetség közreműködésével, a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa évad keretében megvalósuló, egész napos Csobbanj, Budapest eseményen a vizes sportok kapják a főszerepet, de nem is akárhogyan. Szülők és gyerekek egyaránt kipróbálhatják a búvárkodást, megismerkedhetnek a vízilabdázás alapjaival, sőt korábbi olimpiai bajnokokkal gyakorolhatnak a medencében, valamint az érdeklődők az úszási technikájukon is javíthatnak oktatók, instruktorok és sporteszközök segítségével. Mindhárom sportág egyszerre, egy időben képviselteti magát.

A fürdőkomplexumon belül a gyerekek és a szülők együtt merülhetnek majd egy mobil merülő hengerben, amit kintről egy nagy ablakon keresztül a többi családtag is figyelemmel követhet. A szakmai stáb búvárfelszerelést, ruhákat, búvárszemüveget, légző automatát biztosít a vállalkozó szellemű résztvevőknek, akiknek csak fürdőruhát, illetve törölközőt kell magukkal hozniuk a nagy kalandhoz a Dagályba. Kísérő programként a korábbi évtizedek és a legújabb búvárfelszerelések is megtekinthetőek lesznek a helyszínen.

Az úszás iránt érdeklődők egész nap csiszolhatják a technikájukat profi oktatók és különféle sporteszközök segítségével, valamint úszó bemutatót is láthatnak, amelyet a Római SE és a Városgazda Utánpótlás Akadémia kezdő, haladó, illetve már válogatott szintű úszói adnak elő, köztük a legkisebb korosztályt képviselő ovis csoport is.

A 25x25 méteres vízilabda medence szintén a családok rendelkezésére áll majd a Dagályban ezen a napon, illetve sportolók segítségével ismerkedhet meg bárki ennek a sportágnak a szépségeivel, előnyeivel. A rendezvényen olimpiai – és világbajnokokat, köztük Gangl Edinát, Dr. Kiss Gergelyt, Kósz Zoltánt és Gergely Istvánt lehet a vízilabdázásról kérdezni. A legbátrabbak vízbe szállhatnak velük, hogy együtt gyakorolhassák a profikkal a csapatjátékot, vagy a kapura lövést. Továbbá a Csobbanj, Budapestre kilátogatók vetélkedőkön is részt vehetnek, amelyeken értékes nyeremények találnak majd gazdára.