Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
A Bécsi Népfőiskolákon péntekenként nem nyomtatnak © VHS A Bécsi Népfőiskolákon péntekenként nem nyomtatnak © VHS

Igazoltan mehetnek klímatüntetésre a bécsi diákok Kiemelt

A Bécsi Közoktatási Igazgatóság tanítással kapcsolatos rendezvénnyé nyilvánította a 2019. szeptember 27-i globális klímatüntetést, így nem kapnak igazolatlan hiányzást a résztvevő diákok. Felügyelőtanárt azonban vinniük kell.

Ha akar, az osztrák főváros összes diákja részt vehet a 2019. szeptember 27-i globális klímatüntetésen, az Earth Strike-on, miután a Bécsi Közoktatási Igazgatóság tanítással kapcsolatos rendezvénnyé nyilvánította.

A tanulóknak előre be kell jelenteniük a részvételi szándékukat és felügyelőtanár kíséri őket, viszont senki sem kap igazolatlan hiányzást. A tüntetésen való részvétel önkéntes, és előzetesen vagy utólag be kell építeni a tananyagba, mint például a demokratikus jogok gyakorlása vagy beszélgetés a klímavédelemről.

Arról, hogy várhatóan hány iskola vesz majd részt a klímatüntetésen, a Közoktatási Igazgatóságnak nincs információja, mivel az egyes intézményeknek ezt nem kell jelezniük.

A Bécsi Népfőiskolák egy különleges akcióval csatlakozott az Earth Strike-hoz. 2019. szeptember 27-től „No Print Friday”-t vezetnek be, vagyis ezentúl a munkahét utolsó napján a minimumra csökkentik a nyomtatások számát. A cél, hogy felhívják a figyelmet a feleslegesen kinyomtatott oldalakra és hosszú távon a hét többi napján is kevesebbet nyomtassanak a dolgozóik.

A Népfőiskolák régóta elkötelezett a környezetvédelem iránt és több intézkedést is hozott ennek érdekében. Helyi nyomtatók helyett például központi nyomtatószobákat rendeztek be, így mindenki jobban átgondolja, hogy el akar-e ballagni a folyosó végén vagy másik emeleten lévő nyomtatóhoz.