Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Kemény Dénes alapítványa több, mint száz gyereknek tartott élménynapot a bicskei gyermekotthonban Kiemelt

A Szülők Háza Alapítvány negyedik éve segíti az állami gondoskodásban élő gyermekeket. Az alapítvány együttműködve az otthonok vezetőségével a csatlakozott közel száz önkéntessel együtt élményprogramokon keresztül vonja be a gyerekeket, akik kapcsolatot tudnak tartani az intézeten kívüli családokkal.

A Szülők Háza Alapítvány nem csak karácsonykor, hanem egész évben segíti a gyerekeket és gyűjti a támogatást az intézetben élők számára. Már hagyomány, hogy tavasszal más-más gyermekotthonban rendezik meg tavaszváró élménynapjukat, amelynek során közösen elültetik a Tegyél jót! fát, illetve Kemény Dénes, az alapítvány alapítója átadja a Tegyél jót! zászlót az otthon vezetőjének.

Az idei Tavaszváró élménynapra március utolsó vasárnapján, a bicskei gyermekotthonban került sor, rekordszámú, csaknem 150 gyerek részvételével. Színes programokon vehettek részt: volt pónilovaglás, kreatív foglalkozás, segway-ezés, színielőadás, illetve hagyományos társas- és ügyesség játékokkal, buborékfújással, zenével, énekkel, tánccal szórakoztathatták magukat a gyerekek. És természetesen nem maradhatott el a sport sem, a résztvevők válogathattak a különféle labdajátékok, tollas, sőt, akár a gördeszkázás között. A legnagyobb sikere a focinak volt, amelyre Kemény Dénes illusztris vendéget hozott magával: Simon Antal magyar bajnok labdarúgó együtt rúgta a bőrt az intézetis fiúkkal.

"Nagyon fontos, hogy a srácokat a sporton keresztül érjük el, mert így megtapasztalhatják, hogy semmi sem lehetetlen, a saját erejükből képesek előre jutni. A gyermekotthonban felnövők számára ez az egyik legfontosabb üzenet, amit átadhatunk." - mondta Kemény Dénes, a Szülők Háza alapítója.

Regős Judit, az alapítvány elnöke kiemelte, hogy nem csupán egy élménynapról szól a Szülők Háza Alapítvány és a gyerekek kapcsolata. "Egész évben, több alkalommal találkozunk a gyerekekkel különféle eseményeken. Az élménynapokon túl az önkénteseinkkel együtt szervezünk számukra nyári tábort, városlátogató programokat, de gyakran elvisszük az állami gondozott gyerekeket kulturális programokra, színházba, koncertre is. Ezek a találkozások rendkívül motiválják a gyerekeket, megtanulják és meg is tapasztalják, hogy kitörhetnek abból a helyzetből, amibe önhibájukon kívül kerültek. Nagyon örülök, hogy egyre több család csatlakozik hozzánk és példájukkal segítenek az állami gondoskodásban élőknek a sikeres életvezetést, párkapcsolati, családi kötődést elsajátítani."

A bicskei élménynap azért is volt különleges, mert alkalmat adott arra, hogy a helyi gyermekotthon lakói találkozhassanak számos budapesti lakásotthonból érkező kis vendéggel is, amire nagyon ritkán nyílik lehetőségük.