Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Különleges programsorozat az idei Nemzeti Vágtán Fotó: Facebook (Nemzeti Vágta / National Gallop)

Különleges programsorozat az idei Nemzeti Vágtán Kiemelt

Az idén tíz éves Nemzeti Vágta jubileumi programsorozattal készül, amelyre a fővárosi Hősök terén kialakított különleges versenypályán a 17 elővágtát követően szeptember 16-án és 17-én kerül majd sor.

A versenyt beharangozó szerdai budapesti sajtótájékoztatón Lázár Vilmos, a Magyar Lovas Szövetség és a versenysorozat elnöke elmondta: a jubileumi születésnapi eseményen kiemelt szerepet kap a huszárság ünneplő műfaja, a verbunkos, így idén a vágta Lavotta János és Bihari János, a műfaj két kiemelkedő képviselője előtt is tiszteleg.

A korábbi éveknek megfelelően a Hősök tere körüli pályán a két napon 72 magyarországi és határon túli település lovasa mérkőzik meg a döntőbe jutásért - mondta el Szotyori Nagy Kristóf, a Nemzeti Vágta versenyigazgatója, aki kitért az újításokra is. Kiemelte: idén a középdöntő és a döntő háromkörösre bővül, a lovak felszerelésében pedig kötelezővé teszik a szügyhám viselését.

Székely Tibor, a Nemzeti Vágta főkapitánya elmondta: a lovas program megszületésének 10. évfordulója egybeesik a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség fennállásának 25. évfordulójával.

Ennek alkalmából több száz résztvevővel, különleges történelmi "zászlóerdővel" kísérve nagyszabású jubileumi seregszemlét rendeznek, amely a Kossuth tértől vonul végig a városon a vágta megnyitójára. A Hősök tere közelében a történelem különböző korszakait bemutató lovas táborokat alakítanak ki - tette hozzá.

Az évek óta nagy sikerrel megrendezett nemzetközi futamon kívül lesz többek között jótékonysági sztárfutam, kishuszárvágta és fogatvágta is.

A magyarországi versenyzővel együtt idén is 12 nemzet lovasa verseng a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok lovain a nemzetközi vágtán, a szervezők tervei szerint idén a világ minden kontinense képviselteti magát a futamon.