Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Részlet a Catastrophe című animációs filmből Részlet a Catastrophe című animációs filmből © Catastrophe (Jamille van Wijngaarden)

Macskás videók fesztiválja Bécsben

Egy estén át a világ leghíresebb bársonytalpai uralják a mozivásznat a bécsi MuseumsQuartier udvarán. A nagy macskás videónézésre, a Cat Video Festival Vienna-ra többszáz érdéklődőt várnak.

Lil Bub, Henri, Keyboard Cat és Maru rajongóival lesz tele 2018. augusztus 25-én a bécsi MuseumsQuartier udvara, amely első alkalommal ad helyet a Cat Video Festival Vienna-nak. Az elmúlt években ugyanis mindig más helyszínen – a Praterben, az Arena Wienben – tartották meg a szabadtéri filmvetítést, amely eddig mintegy kétezer érdeklődőt vonzott.

A 20.30-kor kezdődő filmfesztiválon öt kategóriában nyolcvan, a világ legkülönbözőbb pontjairól származó rövidfilmet, home video-t, dokumentumfilmet és animációt mutatnak be, főszerepben a macskákkal. Látható lesz például a Simon's Cat legújabb része és a holland Catastrophe című animációs film is, amely a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozott be a közönségnek. Grumpy Cat a világnézetéről vall Sky Dylan-Robbinsnak egy interjúban, és lesz persze rengeteg macskás videó kutyákkal, kisbabákkal, madarakkal és a bársonytalpúak személyzetével, a gazdáikkal.

A Cat Video Festival Vienna az amerikai CatVideoFesttel, a Frameout – digital summer screenings fesztivállal és a bécsi MuseumsQuartierral közösen jött létre. A rendezvényre a belépés ingyenes!

Utoljára frissítve: csütörtök, 23 augusztus 2018 12:25