Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Rekordkísérlettel ünneplik a Spinning harmincadik évfordulóját Budapesten Kiemelt

A világ első, eredeti és mind a mai napig legnépszerűbb beltéri kerékpáros edzésprogramja, a Spinning kiemelt szerepet kapott a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa évadban. A sportág harmincadik évfordulóját különleges eseménnyel szeretné megkoronázni a hazai Spinning közösség. Május második hétvégéjén magyar rekordbeállításra készülnek a lelkes kerekezők.

Május 11-én Budapesten a Várkert Bazár előtt öt órán keresztül, óránként egyszerre több mint kétszázan pattannak nyeregbe, hogy beállítsák az egy időben, legnagyobb létszámban együtt spinningezők új országos csúcsát. Az érdeklődés óriási. A budapesti rendezvényre a meghirdetést követő 48 órában az összes helyet befoglalták a rekorder-jelöltek. Ők olyan hazai és külföldi Spinning mesteroktatók és prezenterek közreműködésével róhatják majd a kilométereket, mint Gergye Laura, a spanyol Albert Arranz, Gyulai Barbara, a lengyel Jarek Witek, illetve Hajdu Gergely.

A résztvevők, ha elérik a kitűzött célt, akkor a rendkívüli eredményükkel hivatalosan bekerülnek a Magyar Rekordok adatbázisába.

A csúcsbeállításhoz látványos jótékonysági akció is kapcsolódik. A bringázók a tekerésük intenzitásával az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonalának számjegyeit megjelenítő LED installáció fényerejét növelik majd, hogy így hívják fel a figyelmet a rászoruló gyermekek táboroztatásáért indított adománygyűjtésre. A Segélyszervezet számos sztár önkéntese is bekapcsolódik a programba, hogy minél többeket összefogásra ösztönözzenek. A helyszínen ott lesz Kovács Kokó István (olimpiai bajnok ökölvívó, a MÖS jószolgálati nagykövete), mint az esemény házigazdája is, továbbá Gangl Edina (Európa-bajnok magyar vízilabdázó), Wolf Kati (énekesnő), Verrasztó Dávid és Evelyn (Európa-bajnok úszók), illetve Katus Attila és Katus Tamás (sportaerobik világbajnokok) is.

A rekordkísérlet alapjául szolgáló sportág, a Spinning kezdetei egészen 1989-ig nyúlnak vissza, amikor a dél-afrikai származású amerikai triatlonista, Johnny Goldberg kitalálta, hogyan készülhet fel a Race Across America megmérettetésre anélkül, hogy el kellene hagyni a házát, ahol az éppen babát váró feleségével élt. Saját garázsában építette meg a világ első Spinner® bringáját, ami jóval több volt, mint egy szobabicikli, hiszen geometriája és hajtási élménye az országúti kerékpárokéval egyezett meg. Találmányát gyorsan szárnyára kapta a népszerűség, és pár év alatt világszerte elterjedt a használata. Jelenleg több mint 80 országában, mintegy 250.000 képesített instruktor 35.000 helyen oktatja, hogyan lehet ezzel az edzőeszközzel karban tartani a testünket.

Magyarországon 2000-ben jelentek meg az első Spinning biciklik a fitnesztermekben. Ezeket az edzésre járók gyorsan megkedvelték, aminek köszönhetően ennek a mozgásformának a népszerűsége, illetve a követőinek a száma is évről-évre nőtt. Mára az egyik legkedveltebb beltéri sporttá vált, és több tízezren vannak, akik hétről – hétre részt vesznek az edzőtermekben ilyen órákon országszerte.

„Egyik legnagyobb előnye, hogy mindenki a saját edzettségi szintjének és céljainak megfelelően tud tekerni, miközben a Spinning óra összes résztvevője élvezheti a csoportos edzések semmihez nem fogható inspiráló erejét, pozitív hangulatát.” – hangsúlyozza Posch Gabriella Spinning® mesteroktató, a Spinning® márka magyar képviseletének vezetője. A szakember hozzátette, hogy az is a Spinning edzések mellett szól, hogy korra, nemre, testalkatra való tekintet nélkül, illetve különösebb előkészület nélkül is bármikor neki lehet kezdeni, hiszen az intenzitást mindenki maga szabályozhatja.