Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

"Sosem okozott gondot a kilométerek teljesítése" Kiemelt

Dr. Kiss Gergely is belevetette magát a sűrűjébe, s aktívan részt vesz az Olimpiai Ötpróba rendezvényein - azonban most egy másik sportágban mutatja meg, hogy mit is tud valójában.

Közel 4 hónapja virágzik az Olimpiai Ötpróba, melynek célkitűzése egyértelmű: minél többen sportoljanak és mozogjanak rendszeresen, szervezett kereteken belül, egyre nagyobb kihívásokat teljesítve. A sorozat ehhez nyújt segítséget: motiváló pontrendszerével, a pontokért járó díjakkal, illetve a különböző kedvezményekkel mind-mind arra szeretnék sarkallni a magyar lakosságot, hogy sportoljanak, tegyenek az egészségükért.

Dr. Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónk sem megszokott sportágát népszerűsíti majd: – "Egy vízilabdázó számára igazi nyűg a futás, pláne alapozás idején, amikor tucatszám rójuk a köröket a szárazföldön..." – vallotta be a Honvéd klasszisa. – "Ennek ellenére sosem okozott gondot a kilométerek teljesítése: otthon, Szadán például minden évben 1848 méter a penzum az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján. Természetesen, amikor időm engedi, az említett emlékfutás mellett is eljárok kocogni, bár a nagyobb távokat meghagyom inkább a profiknak" – mosolygott a balkezes pólós. – "Az Olimpiai Ötpróba sorozatot koordináló Nagy Sportágválasztó szóvivőjeként nem is volt kérdés, hogy elvállalom-e a szervezők felkérését, és leszek a futás arca. Élsportolóként fontosnak tartom a rendszeres testmozgásra és az egészségtudatos életmódra való figyelemfelhívást – ezért én magam is részt veszek néhány nagyobb eseményen, például a 32. Wizz Air Budapest Félmaratonon, a 32. Spar Budapest Maraton Fesztiválon vagy a Kolonics György-emlékfutáson. Személyes példám talán azoknak is jó üzenet, akik ugyan már rendszeresen sportolnak, de ez idáig ragaszkodtak választott mozgásformájukhoz: én vízilabdázóként fogok futni, és csak arra tudok biztatni másokat is, hogy próbáljanak ki más sportágakat is! Az Olimpiai Ötpróba-melegítőhöz szükséges 60 pontot egyébként is legalább öt különböző sportág távjainak teljesítésével lehet csak összegyűjteni" – zárta mondanivalóját dr. Kiss Gerely.

Az egyes eseményeken teljesíthető különböző távokért pontok járnak, amelyek a program ideje alatt egy online profilban gyűjthetők és garantált jutalmakra válthatók:

15 pont: Olimpiai Ötpróba baseballsapka
25 pont: Olimpiai Ötpróba póló
40 pont: Olimpiai Ötpróba hátizsák
60 pont: a 2020-as tokiói olimpián induló magyar csapat hivatalos felszerelése alapján tervezett melegítő

Az Ötpróba idei eseménynaptárban közel 60 rendezvény szerepel, köztük a legnagyobb hazai tömegsport-rendezvények - a teljes eseménysort itt tudod megnézni.

Ahhoz, hogy a pontokat gyűjthesd és megszerezhesd az értékes jutalmakat, nem kell mást tenni, mint regisztrálni az Olimpiai Ötpróba oldalán, amely a 2020-as Olimpiáig tartó négy éves ciklusra mindössze 1000 Ft-ért megtehető.