Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Sportolók és szurkolók az állatvédelemért Kiemelt

A Heves megyei Kápolnán évek óta sikeresen működik a Macskaárvaház Alapítvány ahol az elhagyott cicák otthonra, illetve új gazdára találhatnak. A Macskaárvaház Alapítvány hozta létre a Szent Gertrúd díjat, amit az időszámításunk szerint VII. században élt, a később szentté avatott Nivelles-i Gertrúdról neveztek el, aki Európa első ismert macskamenhelyét létrehozta. A díjjal azokat a személyeket jutalmazzák, akik sokat tesznek az alapítványért és az állatvédelemért.

A kétszeres Európa-bajnok autóversenyzőnk Kiss Norbi természet- és állatvédőként is tevékenykedik az alapítvány kuratóriumi tagjaként. A Szent Gertrúd díjat a kuratórium döntése alapján 2018-ban is Norbitól vehették át a díjazottak.

A sport világából az idén az autósportból a hazai legsikeresebb formula autós csapat a Gender Racing és a csapat tulajdonosa Gender Tamás vehette át a díjat, aki versenyzőivel együtt segítette idén a Macskaárvaház munkáját. Szintén a sportéletből díjazták a Szurkolók az állatkínzás ellen mozgalom alapítóját, Kapin Richárdot, akinek mozgalmában a labdarúgó csapatok szurkolóin kívül számos más csapatsportág szurkolói klubja is tag. A mozgalom legfőbb célja, hogy társadalmi szerveződés alapján lehető leghatározottabban és legradikálisabban lépjenek fel az állatkínzók ellen.
A sport mellett az idén is voltak díjazottak az üzleti és közéletből, valamint a médiából is, mint a két sikeres üzletasszony Mészáros Beatrix, a Mátrai Erőmű Zrt. felügyelőbizottságának elnöke és Balázs Nóra, a Pélyi Mezőgazdasági Zrt. vezetője. A közéletből Horváth Richárd, Hatvan város polgármestere, aki Magyarországon elsőként kívánja bevezetni városában az állatvédelmi oktatást és polgármesterként zéró toleranciát hirdetett az állatkínzással szemben. Valamint a média területéről Gruber Péter, a Style Magazin egyik tulajdonosa, üzletember, aki folyamatos önkéntes munkával segíti az állatvédelmet.

Mivel a Sportime tulajdonosa és több kollégánk is lelkes macskabarát és gazdi mindig nagyon szívesen adunk helyt az ilyen kezdeményezés híreinek és szívesen támogatjuk a Macskaárvaház áldozatos munkáját!

Utoljára frissítve: csütörtök, 27 december 2018 11:01