Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Több ezren szurkoltak a vasárnapi Vizesgálán Fotó: Szanó Kriszta

Több ezren szurkoltak a vasárnapi Vizesgálán Kiemelt

Az egy négyzetméterre jutó bajnokok száma még sosem volt olyan magas a Duna Arénában, mint a november 25-én megrendezett Vizesgálán. Az eseményen a sportbarátok 46 sztársportoló látványos bravúrokkal teli show-műsorát szurkolhatták végig. A gála előtt a kilométerhiányos nézők maguk is csobbanhattak a világ egyik leggyorsabb versenymedencéjében, az Ötpróba amatőr úszóversenyén.

A rendezvény délelőtt a hobbisportolók számára szervezett úszóversennyel startolt el, ahová idén rekordszámú nevezés érkezett: összesen 1301 ember állt rajthoz. A nagy érdeklődésre való tekintettel a versenymedence mellett a bemelegítőmedencét is birtokba vehették az úszók, akik az élmény mellé Ötpróba regisztrációt, úszósapkát és ingyenes kardiológiai szűrést kaptak ajándékba, melyet dr. Merkely Béla, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója és csapata végzett a úszóverseny ideje alatt.

Az eseményt a rendezvény fővédnöke, dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára nyitotta meg, köszöntve a látogatókat és a bajnokokat.

A délutáni gálaműsor a beszédes nevű csillagszóróúszással indult, ahol világklasszis úszóink (köztük olyan nagy nevek, mint Hosszú Katinka vagy Cseh László) más sportágak sztárjaival párban versenyeztek egymással. A játék lényege, hogy körönként kiesik a legrosszabb időt úszó két versenyző. A produkció győztese Földházi Zsófia és Németh Nándor lett.

Az úszók után a kajakozók és kenusok vették birtokba a medencét, egy 100-100 méteres futam erejéig. Tavaly a világbajnokok vitték a pálmát az olimpiai bajnokokkal szemben, akik idén revansot vettek, és megfordították az állást. A győztes gárda tagjai Kozák Danuta, Szabó Gabriella, Csipes Tamara, Storcz Botond és Dombi Rudolf voltak.

Ezután a szinkronúszás-bemutató következett: Kiss Szofi olimpikon és Tringer Sára, a Ferencvárosi Torna Club versenyzői szórakoztatták a nézőket virtuóz zenés koreográfiáikkal.

Majd bemutatkozott a legfiatalabb vízi sportágak egyike, a SUP (stand up paddle), a legsikeresebb hazai állószörfösök közreműködésével.

A gála egyik leglátványosabb műsorszáma a kilencszeres világrekorder Rippel fivérek szó szerint szédítő produkciója volt. Az artistapáros ezúttal a Duna Aréna műugrótornyában előadott egyensúlyozószámával bizonyította be a közönségnek, hogy rászolgált a világhírre.

A mutatványt a tavalyi közönségkedvenc, a kajakpóló-mérkőzés követte, amely idén is zajos sikert aratott. Érthető: két önmagában is izgalmas sikersportág akciódús ötvözetéről van szó.

A sárkányhajó-viadalon színészekből, zenészekből, élsportolókból és ötpróbásokból verbuválódott csapatok feszültek egymásnak. Abszolút győztesként végül az élsportolók kerültek ki a versenyből.

A látványosságok sorát két műugrás-bemutató tarkította, ahol az ország legjobb felnőtt- és utánpótláskorú sportolói hajmeresztő szaltókkal és ugrásokkal nyűgözték le a nézőket.

A gálát az immár hagyományos vízilabda-mérkőzés zárta, ahol több generáció válogatott, olimpiai és világbajnok pólósai mérték össze erejüket egy 2×10 perces kispályás viadalon. A többieket 10–14-re verő győztes csapat oszlopos tagjai Keszthelyi Rita, Kásás Tamás, dr. Kiss Gergely, Decker Attila, Tóth Márton és Kovács Gergő voltak. Keszthelyi parádés csavart góljára sokáig emlékezni fog még a közönség.

Utoljára frissítve: kedd, 27 november 2018 10:01