Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
×

Figyelmeztetés

JFolder: :fájlok: Az elérési út nem mappa. Elérési út: /var/www/clients/client17/web196/web/images/redbull10

×

Megjegyzés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/redbull10

A RED BULL AIR RACE VISSZATÉR 2014-BEN!

Három kontinensen rendezett hét futammal tér vissza jövõre a Red Bull Air Race világbajnoki versenysorozat.

Három kontinensen rendezett hét futammal tér vissza jövõre a Red Bull Air Race világbajnoki versenysorozat. A világ leggyorsabb motorsport versenyének visszatérését egy sajtótájékoztató keretében jelentették be október 8-án a malajziai Putrajaya Maritime Centre-ben.

A biztonság fokozására, illetve az újraszervezésre áldozott hároméves szünetet követően a sorozat 12-fős mezőnnyel tér vissza, köztük Besenyei Péterrel és a címvédő Paul Bonhomme-mal. A versenysorozat számos technikai újítást vezet majd be, mint például a szabvány motorokat és propellereket, a pilonok még könnyebben szakadnak, amennyiben a gép szárnya elkaszálná őket, továbbá a pilonok magasságát is megemelik 20-ról 25 méterre. Szigorítottak az előírásokon és a szabályokon a pilóták biztonságának érdekében.

Egy másik biztonsági újítás, amely mellesleg egyben egy újabb fénypontot jelent majd a futam során, az új Challengers Cup verseny, amelyet 2014-ben vezetnek majd be. A verseny az ide kvalifikált újonc pilóták számára lehetőséget biztosít majd, hogy értékes versenytapasztalatot szerezzenek a Red Bull Air Race egyes pályáin. Ők ezen felül több edzőtáborban is csiszolhatják tudásukat az idény során.

„Nagy örömmel jelenthetjük be, hogy a Red Bull Air Race világbajnoki versenysorozat február 28-án rajtol Abu Dzabiban (Egyesült Arab Emírségek)," közölte Erich Wolf, a Red Bull Air Race GmbH vezérigazgatója. „Az elmúlt három év során megfeszített munkát végeztünk annak érdekében, hogy tökéletesre hangoljunk bizonyos biztonsági szempontokat és ezáltal új szintre emeljük a sportágat. Ez idő során nem vesztettük szem elől a végső célt, ahogyan ezek a fantasztikus pilóták és a csodálatos szurkolótábor sem. Lelkesedésük és érdeklődésük a sportág iránt ez idő alatt semmit sem lankadt. Alig várjuk, hogy 2014 februárjában ismét a levegőbe emelkedhessünk."

„Rettentően hiányzott a Red Bull Air Race, mert a versenyszerű repülés fantasztikus dolog" mondta Besenyei Péter, az sportág keresztapja, aki egyike azon a pilótáknak, akik már a kezdetektől ott vannak a Red Bull Air Race mezőnyében. Besenyei nem tétlenkedett és a sajtótájékoztató alkalmából remekbe szabott bemutatóval demonstrálta, hogy mennyire is hiányzott neki a versenyzés.

A címvédő brit Paul Bonhomme, aki a legutóbbi két világbajnokságon (2009-ben és 2010-ben) is diadalmaskodni tudott, 2014-ben sorozatban harmadik világbajnoki címéért száll majd harcba, ami rekordot jelentene. Ebben igyekszik majd megakadályozni őt a 2008-as bajnok osztrák Hannes Arch, illetve az az amerikai Kirby Chambliss, aki 2004-ben és 2006-ban is az élen végzett. A résztvevők listáján szerepel továbbá a brit Nigel Lamb, az ausztrál Matt Hall, természetesen Besenyei Péter, a francia Nicolas Ivanoff, az amerikai Michael Goulian, a német Matthias Dolderer, a japán Yoshi Muroya, a kanadai Pete McLeod és a cseh Martin Sonka is.

{gallery}redbull10{/gallery}

Utoljára frissítve: péntek, 30 október 2015 08:35