Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Mérföldkőhöz érkezett a Red Bull Air Race Fotó: Red Bull

Mérföldkőhöz érkezett a Red Bull Air Race Kiemelt

Különleges lesz az idei év a Red Bull Air Race szervezői és pilótái számára: a műrepülő verseny idén ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját, ennek örömére pedig egy korábbi, népszerű futam, San Diego (USA) is visszakerül a versenynaptárba, míg új állomásként az oroszországi Kazán debütál. Mindemellett pedig szerencsére Budapest sem marad ki a sorból...

Tíz izgalmas szezon, 75 futam, több tízezer néző: jubileumát ünnepli idén a Red Bull Air Race versenysorozata. A szokásos helyszíneken, köztük a rajongók kedvencének számító magyar fővároson túl egy új orosz helyszín is bekerült a versenynaptárba.

A Red Bull Air Race február 10-11-én startol az Egyesült Arab-Emírségekben, Abu-Dzabiban, ahol immáron tíz éve rendezik meg a szezonnyitót. A száguldás április 15-16-án folytatódik San Diegóban, amely 2007 és 2009 között az egyik legkedveltebb pálya volt a versenynaptárban, így biztosan idén is izgalmas akcióra számíthatunk majd.

A nyarat Csibában kezdi a mezőny, június 3-4-én Joshide Muroja esélyt kap, hogy megismételje tavalyi hazai győzelmét. Ezután, július 1-2-án a bajnokság Budapestre érkezik, ahol a pilóták a hagyományok szerint a Parlament impozáns épülete előtt, a Duna felett küzdhetnek meg a századmásodpercekért. A hónap második felében, július 22-23-án egy vadonatúj helyszín, az oroszországi sportfőváros, Kazán ad majd otthont a műrepülő versenynek. A nyári utolsó és az őszi első állomás Európában lesz, ezen két helyszínt később jelentik be. A szezonzárót a tavalyi évben debütált helyszín, az Indianapolis Motor Speedway felett rendezik október 14-15-én.

A megújult versenynaptár mellett a Red Bull Air Race mezőnyében is történt jó pár változás: a tavalyi évben a chilei származású Challenger pilóta, Cristian Bolton Hannes Arch helyét vette át a 2016-os sorozatban, ám idén a Master Class hivatalos tagjaként áll majd rajthoz. Szintén újoncként csatlakozik a mezőnyhöz a francia Mikael “Mika” Brageot, aki a tavaly visszavonul brit világbajnok, Nigel Lamb mentoráltja.

A jegyek már kaphatóak a Red Bull Air Race világbajnokság versenyeire, köztük a szezonnyitó Abu-Dzabi-i futamra is. További részletek a verseny hivatalos oldalán találhatóak.

2017-es versenynaptár:

1. Egyesült Arab Emírségek, Abu-Dzabi (Február 10-11.)
2. San Diego, USA (Április 15-16.)
3. Csiba, Japán (Június 3-4.)
4. Budapest, Magyarország (Július 1-2.)
5. Kazán, Oroszország (Július 22-23.)
6. Európa (TBC) (Augusztus 12-13.)
7. Európa (TBC) (Szeptember 2-3.)
8. Indianapolis, Indiana, Egyesült Államok (Október 14-15.)