Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
A magyar parasport mellé állt a Telekom Fotó: Facebook (Telekom HU)

A magyar parasport mellé állt a Telekom Kiemelt

A Magyar Telekom a következő négyéves ciklusban kiemelt támogatóként fogja segíteni a magyar paralimpiai csapat munkáját.

A 2017-től érvénybe lépő együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot szerdán, sajtótájékoztató keretében írta alá Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke és Christopher Mattheisen, a telekommunikációs cég elnök-vezérigazgatója.

A Magyar Telekom első embere hangsúlyozta: a társaság a sport támogatását, valamint a fenntarthatóság szempontjából a fogyatékossággal élőkre való odafigyelést is fontosnak tartja. Hozzátette: miután platina fokozatú támogatói a magyar olimpiai mozgalomnak, ezért természetesnek érezték, hogy a jövőben a Magyar Paralimpia Bizottságot is segítsék. A vezérigazgató bejelentette, hogy a cég folytatja a nyáron elindított "Szurkolói Szív" kampányát, s egy alkalmazáson keresztül az egyekvagyunk.hu weboldalon bárki tud szívdobbanást küldeni a parasportolóknak is.

Szabó László a szerződés aláírását történelmi pillanatnak nevezte a hazai parasport életében, hiszen mint mondta, Magyarország egyik legnagyobb és legismertebb vállalata állt melléjük.

"Véget ért egy korszak, amikor a magyar parasportolókat, s ezen keresztül a fogyatékkal élőket félrebillentett fejjel, bárgyú mosollyal, kedves simogatással fogadott társadalmi közegnek tekintjük. Ez egy olyan erős és büszke közösség, amelyben erőforrás rejlik, s a tagjai hozzá tudnak tenni valamit a társadalmi szolidaritáshoz, s talán még a magyar gazdasághoz is" - fogalmazott az MPB elnöke.

Adámi Zsanett világcsúcstartó paraúszó, a telekommunikációs cég szívküldi kampányának arca elmondta, amióta szerepel a tévéreklámban, egészen másként tekintenek rá az utcán emberek. Hozzátette: sokkal nehezebb volt számukra a kvalifikáció, mint az ép úszóknak, de jókedvűen, bizakodva várják a riói megmérettetést.

Szomolányi Katalin, a Magyar Telekom Nyrt. vállalati fenntarthatósági központjának vezetője ismertette, hogy a cég Hello holnap! névvel egy speciális, kedvezményes díjcsomagot biztosít a fogyatékkal élők és segítőik számára, s ennek kidolgozása során több országos érdekvédelmi szervezet véleményét is figyelembe vették.

 

Szerdán nyit a paralimpiai falu

Helyi idő szerint szerda reggeltől lehet beköltözni a paralimpiai faluba, amely körülbelül 4350 paralimpikonnak, illetve edzőnek és sportvezetőnek nyújt szállást a szeptember 18-ig tartó eseményen.

A játékok honlapja szerint az elsők között foglalják el a szállásukat a brazil, az amerikai, a kubai, a kanadai, a dán, a namíbiai, a brit és a holland delegáció tagjai. Nagyjából 2500 fő költözik be a nyitónapon, rajtuk kívül néhány vakvezető kutya is birtokba veszi a komplexumot.

Az olimpia augusztus 21-ei zárása óta számos változtatást hajtottak végre a létesítményekben, hogy azok kielégítsék a parasportolók igényeit. Az eredetileg is mozgáskorlátozott-barát komplexum néhány kétszemélyes szobájából például kikerült egy-egy ágy és a hatalmas étkezőből is távolítottak el székeket.

A faluban 31 épület található, mindegyiknek van fogyatékkal élők, illetve mozgáskorlátozottak számára is elérhető szárnya. Ott a tusolók magasabbak, a folyosók szélesebbek és a liftek akkorák, hogy egyszerre két kerekesszék is elfér bennük. Az Ottobock, a paralimpia hivatalos protetikai és ortetikai szolgáltató cége egy speciális javítóműhelyt is felállított a faluban.

Összesen 9 ezer ember, köztük 2 ezer önkéntes fog dolgozni a faluban a paralimpia idején.

A paralimpián 43 fős magyar csapat vesz részt, az első sportolók csütörtökön indulnak Rióba.

 

Moszkva közelében lesz az orosz sportolók különversenye

A riói paralimpiáról kizárt orosz sportolók különversenyét Moszkva környéki sportlétesítményekben rendezik meg szeptember 7-én.

Vlagyimir Lukin, az Oroszországi Föderáció Paralimpiai Szövetség elnöke szerdán a TASZSZ orosz hírügynökségnek elmondta, a viadalra az Ozero Krugloje-i és a novogorszki sportlétesítményekben kerül sor. A rendezvény egybeesik a riói paralimpia első napjával.

Az orosz paralimpikonok külön megméretését múlt csütörtökön Vlagyimir Putyin elnök jelentette be. Eszerint a sportolók jutalmazása azonos lesz az olimpiaival.

Oroszországot augusztus 7-én zárta ki a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) a riói paralimpiáról, a döntést a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) független szakértői jelentésével indokolva, amely államilag irányított doppingolással vádolta meg Moszkvát. A lausanne-i nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította az orosz fellebbezést.

Utoljára frissítve: szerda, 31 augusztus 2016 16:24