Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
A nyolcaddöntőben búcsúzott Mohamed Aida MTI Fotó: Kovács Tamás

A nyolcaddöntőben búcsúzott Mohamed Aida

A riói olimpia szerdai tőrversenyében nem jutott tovább a negyeddöntőbe a hatodik olimpiáján szereplő Mohamed Aida.

A kolumbiai Saskia Loretta van Erven Garcia legyőzése után a világranglistán második helyezett, világbajnoki címvédő orosz Inna Gyeriglazovával mérkőzött, akitől 15-6-ra kikapott.

A hatodik olimpiáján részt vevő magyar tőröző adta rögtön az asszó elején az első tust, utána azonban csak a második harmad közepén tudta ismét megszúrni a taktikusan és pontosan vívó ellenfelét. Az első három perc 1-2-vel zárult, a másodiknak 2-7-es állásnál lett vége. Aztán az egyéniben vb-ezüstérmes, négyszeres vb-harmadik magyar vívó lerohanó támadásokkal próbálkozott csökkenteni a hátrányát, de rendre tévedett pár centit, így a karján, érvénytelen felületen szúrta meg Gyeriglazovát.

"Éreztem, hogy az ellenfelem nagyon taktikusan felkészült" - nyilatkozott a vegyes zónában. "Azt hittem, hogy egy kicsit agresszívabban jön, viszont pont a passzívabb vívásra épített. Az utolsó pillanatig nem adtam fel. Az a flesses támadás jó is lehetett volna, volt is öt fehér lámpa, ami ha piros, akkor szorosabb az állás. Centimétereken múlt, hogy érvényteleneket szúrtam."

Hozzátette, az Európa-bajnokságon megverte Gyeriglazovát egy tussal, bízott benne, hogy megszorítja, szerinte ő volt az egyike azoknak, akire leginkább készült az orosz tőröző.

"Csalódott vagyok, de azért a papírformát nem szabad elfelejteni: ő az egyik legjobb vívó. Ezzel együtt többért jöttem" - mondta Mohamed.

Arra a kérdésre, hogy a következő olimpián is ott lesz-e, a 40 éves Mohamed Aida úgy felelt: "Úgy gondolom, merész lenne kijelenteni, hogy igen".

"Nem fogok hazamenni és lerakni a tőrt egyből. Mielőtt kijöttem, klubom az UTE négyéves szerződést kínált, amit nagy boldogan elfogadtam. Addig vívok, amíg élvezem" - mondta.

Eredmények, a 32 között:
Mohamed Aida-Saskia Loretta van Erven Garcia (kolumbiai) 15-12

Utoljára frissítve: szerda, 10 augusztus 2016 19:13